Pardoseli » Pardoseli istorice

Capodopere ale stilului gotic: Catedrala Notre-Dame de Paris si Domul din Koln

04 mai 2012
Catedrala Notre-Dame de Paris si Domul din Koln sunt doua dintre marile edificii gotice ale catolicismului, capodopere ale acestui stil admirat intr-atat incat anual vin milioane de turisti sa le viziteze: circa 13 milioane prima si 6 milioane cea de-a doua. Pardoselile pe care calca acestia atrag atentia prin coloraturi spectaculoase sau prin urme ale timpului – crapaturi, uzuri, patine inimitabile.

Pardoselile incălzite ale romanilor

29 februarie 2012
Interviu cu Ovidiu Tentea, dr. Arheolog la Muzeul Național Bucureşti
Civilizația romană continuă să suscite interesul arheologilor, care sunt preocupați tot mai mult de stilul lor de viață, de felul în care își îmbunătățeau condițiile de trai. Descoperirile, uneori surprinzătoare, au importanță nu doar arheologică; inclusiv specialiștii în construcții sunt puși în fața unor tehnologii pierdute sau care, transformate, au stat la baza a ceea ce folosim astăzi ca bază a confortului nostru. Același lucru se poate spune și despre pardoseli, așa cum puteți vedea în continuare. 

Inimitabilul parchet Versailles

29 februarie 2012
Ridicat inițial de Ludovic al XIII-lea ca pavilon de vânătoare, domeniul Versailles și-a atins amploarea și măreția de azi sub domnia Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea: din 1682 până în 1789, Versailles a fost un simbol al luxului, puterii și monarhiei absolute în Europa...

Palatul Șuțu

28 februarie 2012
La 29 martie 1832, comisarul vopselei de roșu (departament administrativ al Bucureștilor în epocă) se adresa biv vel postelnicului Costache Grigore Suțu, avizând reluarea „lucrării zidului împrejmuirii grădinii ce ai început Dumneata a zidi acum”. Acesta va fi, simbolic vorbind, actul de botez al viitorului imobil, cunoscut azi sub denumirea de Palatul Suțu.

Biserica Saint-Augustin din Paris

28 februarie 2012
Decizia ridicării acestei biserici i-a aparținut Împăratului Napoleon al III-lea, lăcașul de cult fiind sfințit la 28 ianuarie 1879 în hramul Sfântului Augustin. Construcția efectivă a durat între 1860 și 1871, în perioada expansiunii teritoriale a Parisului și trasării marilor bulevarde de către baronul Hausmann.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli