Pardoseli » Pardoseli istorice

În stil imperial

20 decembrie 2012
Spațiul balcanic are povestea lui în ceea ce privește tradiția construirii, și din această istorie nu pot lipsi reperele romane, preluate ulterior de arhitectura bizantină. Acestea sunt excelent reflectate de un ansamblu arhitectonic din secolele IV – V după Hristos...

Marea Moschee din Paris - despre marmură, zellige și verde coral

22 august 2012
Declarată monument istoric în Franța și fiind inclusă de către Ministerul Culturii din această țară în „Patrimoniul secolului XX”, Marea Moschee din Paris își revendică arhitectura în stilul hispano-maur, specific nordului Africii și Spaniei stăpânite de aceștia. A fost inaugurată pe 15 iulie 1926, datorită fondatorului ei, Si Kaddour Benghabrit, și are o importanță deosebită pentru comunitatea musulmană numeroasă din zona metropolitană a Parisului, compusă în principiu din maghrebieni (tunisieni, algerieni, marocani).

Alhambra: decorativ, spiritual, artistic

22 august 2012
Spațiul islamic este unul de mare inspirație pentru creatorii de finisaje, având o arhitectură specifică, de sorginte religioasă, dar în care decorațiunile sunt mai importante și mult mai laborios abordate decât volumetria și chiar utilitatea. Un reper în acest sens poate fi considerat ansamblul de clădiri Alhambra din Granada, Spania, esență a spiritualității islamice pe continentul european, în aceeași măsură poate cu Marea Moschee din Cordoba.

Astronomie in marmura la Saint-Sulpice

22 august 2012
Adusă în atenția publicului din lumea întreagă prin bestseller-ul ”Codul lui Da Vinci”, Saint-Sulpice este de multă vreme un reper în arhitectura și existența urbană pariziană. Superba catedrală catolică a fost remarcată datorită unei particularități a pardoselii, în care a fost încastrată o bandă metalică considerată primul ”meridian zero” al lumii, ”Linia rozei”, conform ficțiunii lui Dan Brown.

Capodopere ale stilului gotic: Catedrala Notre-Dame de Paris si Domul din Koln

04 mai 2012
Catedrala Notre-Dame de Paris si Domul din Koln sunt doua dintre marile edificii gotice ale catolicismului, capodopere ale acestui stil admirat intr-atat incat anual vin milioane de turisti sa le viziteze: circa 13 milioane prima si 6 milioane cea de-a doua. Pardoselile pe care calca acestia atrag atentia prin coloraturi spectaculoase sau prin urme ale timpului – crapaturi, uzuri, patine inimitabile.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli