Pardoseli pentru respectarea distanțării sociale

Elastice » Linoleum | 09 octombrie 2020

 

Conceptul de distanțare socială ne va mai urmări multă vreme. Mai ales în domeniul HoReCa, poate cel mai afectat de pandemie, dar și în comerț și spații publice, păstrarea distanțării sociale este singura cale de a putea funcționa. Se schimbă normativele, se reconfigurează funcțiuni, se trasează fluxuri și direcții separate pentru acces/ieșire. Totuși, se pune întrebarea – cum putem încuraja și ajuta oamenii să păstreze distanța recomandată? În ce ne privește, vă oferim posibilitatea de a reamenaja spațiile prin prisma delimitării zonelor dorite. Pardoselile joacă în acest context un rol esențial, deoarece jaloanele vizuale de distanțare se marchează pe acestea. În plus, intervenția menită unui scop precis devine prilej pentru reconfigurare stilistică, aducând un pus de culoare și vivacitate spațiilor.  

Majoritatea magazinelor, ho­te­lurilor și restaurantelor își redeschid porțile după pauza forțată impusă de coronavirus, în con­dițiile respectării stricte a regulilor de igienă. În vederea păstrării distanței re­co­mandate între clienți, multe maga­zi­ne au aplicat marcaje temporare pe pardoseală. Acest lucru poate fi util pe termen scurt, dar nu reprezintă o soluție reală. Traficul sutelor de per­soane care tranzitează spațiile zilnic distruge rapid marcajele, făcându-le neutilizabile.

Dacă vă gândiți la o soluție pe termen lung, atunci markerii de distanțare din Marmoleum, Vinil sau Flotex se pot încorpora direct în modelul pardoselii. Materialele se taie individual la fața locului și se integrează în pardoseală. Sunt robuste, ușor de curățat și au chiar efecte antibacteriene în cazul Mar­moleum. În plus, soluțiile de pardoseală Forbo aduc și o pată de culoare și de estetic în amenajarea spațiilor, în condițiile facilitării res­pec­tării distanțării sociale impuse de momentul actual.


 


 


SOLUȚII

Bariere de praf Coral Logo

Am proiectat o gamă de bariere de praf pentru intrare care, sperăm, va funcționa ca un reminder pentru client de a păstra distanța. Aveți la dispoziție patru modele, oferite acum la un preț special deoarece nu avem intenția de a scoate profit ci de a susține eforturile tuturor în direcția sănătății și siguranței.

 

Dale de mochetă cu săgeți de direcționare

Toate cele  40 de culori existente în gamele noastre Tessera și Outline pot fi folosite pentru realizarea de săgeți de direcționare a fluxului. Nu trebuie decât să alegeți materialul de fundal și o culoare contrastantă pentru realizarea să­geții. De asemenea, se pot realiza și dale de Flotex cu săgeți de direc­țio­nare.

 

Săgeți în pardoselile elastice

Putem furniza săgeți pe di­men­siunea cerută în vederea integrării în pardoselile elastice existente deja, disponibile în diverse culori și formate. E suficient să ne comunicați cerințele dumneavoastră și vom identifica rapid combinația optimă.

  

 Cercuri Allura

O parte a colecției noi Allura 2020 a fost redesenată, pe dalelele de 50x50 cm fiind decupat un cerc cu Ø 40 cm. Aceste cercuri se pot integra în de­cupaje în nuanțe contrastante, sem­nalizând oa­me­nilor punctele în care să stea pentru o distanță sigură, mai ales în cazul ma­gazinelor unde se formează cozi.

PVC printat digital

Tehnologia noastră avansată de im­primare digitală permite aspecte optice extraordinare ce nu ar putea fi obținute prin tehnologii convenționale. Vă permite să vă amenajați o pardoseală unică în calitatea consacrată a PVC-ului eterogen. Desigur, pe foile de PVC se pot printa cu ușurință săgeți sau cercuri menite în­cu­rajării distanțării sociale.

 

Flotex Vision digital print

Având în vedere că Flotex are peste 70 milioane de fibre per metru pătrat, oferă un substrat extrem de dens pentru printare. Ca rezultat, se pot imprima modele vibrante la rezoluție fotografică înaltă. Se pot obține toate nuanțele și umbrele cromatice, Flotex Vision fiind un suport ideal pentru imprimarea de săgeți cercuri sau alte forme menite încurajării distanțării sociale.

Marmoleum Aquajet

Dacă doriți ceva unic pe pardoseala dumneavoastră, care să fie deopotrivă sustenabilă și durabilă, atunci selecția  noastră de Marmoleum este răspunsul. Prin intermediul tehnologiei Aquajet putem crea cele mai precise și mai de­taliate modele de pardoseală. De pildă, putem grava săgeți, cercuri sau alte formate care să-i ajute pe oameni să păstreze între ei o distanță de minimum 1.5 metri.   

 

Fast Flooring

Rapide, ușor de aplicat și economice, elementele din gama Fast Fit sunt puse în operă fără adezivi și cuprind bariere de praf pentru intrare, dar și pardoseli interioare în rolă sau dale.

Fast Flooring este ușor și rapid de aplicat și astfel o soluție ideală pentru marcaje temporare, precum în spitale.

 

Marmoleum – cea mai sustenabilă pardoseală, antibacteriană natural

  Marmoleum este un produs CO2 neutru (de la recoltarea materiei prime pană la montarea produsului finit în locuința dumneavoastră), ce nu afec­tea­ză climatul, combină valorile ecologice cu designul contemporan și aduce o con­tribuție importantă pentru o lume sus­tenabilă. Forbo Marmoleum re­pre­zintă cea mai bună soluție de pardoseală pentru un mediu interior sustenabil. Folosind materiale durabile acasă, la birou, în școli, în mijloace de transport, în spitale și magazine, puteți contribui și dum­nea­voastră la un mediu mai bun și mai sigur.

Linoleumul este un produs realizat exclusiv din materiale regenerabile și naturale - ulei de in, colofoniu de pin, praf de plută, făină de lemn și diferite mi­ne­rale, precum carbonat de calciu și pigmenți naturali. Producerea de lino­leum este considerată o artă, ce nu se învață în școli, ci dintr-o tradiție deja seculară – spe­cialiștii Forbo Flooring determină mixul corect de ingrediente, timpul necesar maturării acestora, se­tarea temperaturii și presiunii corecte, pentru a aminti doar câteva elemente. Pentru că nu este deloc simplu să pro­duci o pardoseală neutră la CO2 care este nu doar rezistentă și estetică, ci și durabilă pentru zeci de ani, iar la sfârșitul duratei de viață e complet bio­de­gradabilă.

 

www.forbo-flooring.com

Contact: sandra.stoian@forbo.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli