Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

Pardoseli supraînălţate

Pardoseli » Comerciale | 22 august 2012

KNAUF GIFAfloor solutia pentru cladiri moderne


Pardoselile tehnice supraînălţate cu plăci din sulfat de calciu de la Knauf sunt
recomandate peste tot acolo unde este necesar accesul în mod direct și frecvent la rețelele electrice, de apă sau alte trasee funcționale pe care acestea le ascund,
precum și în situațiile care necesită rapiditatea realizării unor pardoseli cu o planeitate controlată. Astfel, pardoselile GIFAfloor sunt soluțiile perfecte pentru
clădiri de birouri moderne, spitale, spații tehnice, laboratoare, centre media și de
date, peste tot acolo unde amplasarea instalațiilor dă bătăi de cap proiectanților
și constructorilor. Nu în ultimul rând, montatorii de pardoseli pleacă de la o premiză fericită: un strat suport plan, fără umiditate remanentă, gata imediat pentru aplicarea stratului final.

În acest context, Knauf a conceput GIFAfloor, sisteme de pardoseli supraînălțate demontabile șI nedemontabile, cu acces prin trape care facilitează accesul rapid la instalațiile aflate dedesubt. Comportamentul excelent la foc (clasa A1, conform EN 13501-1 – incombustibil) este un argument su plimentar puternic pentru situațiile menționate mai sus.

GIFAfloor DB
Este o soluție de pardoseală flotantă supraînălțată demontabilă pentru orice tip de clădire modernă unde sunt necesare diverse instalații sau cabluri, astfel încât
accesul la acestea să fie posibil oricând este nevoie, inclusiv pentru intervenții sau modificări ale rețelelor.
Panourile vin din fabrică având formatul standard de 600 x 600 mm, la o grosime de 28 – 42 mm, în diferite variante de densitate (peste 1.500 kg/mc); în plus, suprafețele panourilor sunt grunduite, iar, opțional, partea inferioară este acoperită cu folie de aluminiu.

GIFAfloor FHB
Este o variantă ne de mon tabilă de la Knauf care, datorită modificării schemei statice, ajunge la o clasă superioară de încărcare. Pardoseala tehnică supraînălţată într-un singur strat FHB 181 este compusă din plăci de sulfat de calciu în formatul 600 x 1.200 mm, sprijinite pe o structură de oțel zincat, reglabile pe înălţime, care se fixează pe substrat cu adeziv. Pentru a forma o suprafață portantă cu un plus de rezistență, panourile pardoselii flotante sunt asamblate între ele prin nut şi feder, cu adeziv, iar colţurile panourilor sunt amplasate în centrul pieselor de susţinere.

Cu FHB 182, se trece la o rezistență superioară prin faptul că sunt montate 2 straturi de panouri, amplasate decalat față de rosturi și lipite între ele pe toată suprafața.

Avantajele principale ale GIFAfloor FHB
  • randament ridicat de montaj, datorită dimensiunilor plăcilor (1.200 x 600 mm);
  • siguranță ridicată de montaj;
  • stablitate dimensională la variații de temperatură;
  • încărcare punctuală superioară (asamblare în sistem nut/feder);
  • planeitatea suprafeței prin grosimile calibrate ale plăcilor și montajul în sistem nut/feder ;
  • rezistență la foc ;
  • fac posibilă ridicarea pereților din gips-carton direct pe pardoselile duble GIFAfloor;
  • fac posibilă realizarea de rampe, pante și scări;
  • se pot combina diferitele tipuri de pardoseli GIFAfloor, datorită profilelor de trecere corespunzătoare;
  • fac posibilă plasarea gurilor de vizitare în orice loc al pardoselii, elementele necesare speciale fiind livrate la cerere.

GIFAfloor LBS - F191
Este un sistem conceput pentru montajul suspendat peste alte tipuri de structuri existente: profile din oțel trapezoidale, traverse metalice, grinzi de lemn etc.
Panourile sunt concepute de asemenea pentru montaj nut/feder, conexiunea fiind întărită cu adeziv.

LBS – F192
Este o îmbunătățire a capacității portante prin faptul că presupune 2 straturi de sulfat de calciu, montate întrețesut. Tot în această categorie pot fi incluse sistemele pentru scene, rampe și trepte GIFAfloor BAT (F192). Acestea constituie practic completarea pentru spații care necesită o abordare specială, menținând stilul arhitectural, asigurând continuitatea suprafețelor și a materialelor și aducând cu sine avantajul greutății reduse a întregii structuri, comparativ cu structuri similare din alte materiale. Datorită acestei soluții, pot fi concepute chiar șI săli de spectacole sau cinematografe. Avantajele generale sunt aceleași ca ale întregului concept GIFAfloor: randament ridicat de montaj, structură portantă ignifugă, timpi reduși de montaj, demontare simplă. În plus, datorită gradului ridicat de prefabricare și posibilității de personalizare, este posibilă aplicarea pe panou a stratului final. Nu în ultimul rând, în structura pardoselii pot fi ancorate direct elemente de mobilier – scaunele, de exemplu. Toate sunt posibile
datorită faptului ca producătorul Knauf dispune de soluții complete, adaptabile fiecarei situații particulare, care includ orice componentă și accesoriu de montaj.

INFO
Knauf Gips
City Gate Building – South Tower
Pia]a Presei Libere nr. 3-5 Bucure[ti
Tel.: +40 21 650 0040; Fax: +40 21 650 0048
Internet: www.knauf.ro
Sisteme profesionale pentru pardoseli