Pardoselile din cauciuc NORA în România

Elastice » Elastice | 21 ianuarie 2013
Pardoseli cauciuc

Pe 13 noiembrie 2012, în cadrul hotelului Golden Tulip Times – București, a avut loc un seminar dedicat pardoselilor din cauciuc NORA, expunerea fiind susținută de reprezentantul pentru Europa de Est al producătorului german, domnul Egon Reichert. Evenimentul, organizat prin parteneriatul Glamour Floors – Nora System GmbH, a avut ca miză popularizarea cauciucului drept un excepțional material pentru pardoseli, fiind descrise metode de aplicare, de curățare, întreținere, reparații, până la detalii privind lipsa de emanații toxice, conformitatea cu standardele și legile Uniunii Europene, caracterul inovativ al unor produse și metode de punere în operă. Reprezentantul Nora a expus de asemenea în premieră noua aplicație pentru Android NORA APP, o abordare directă și simplă de consultare în cel mai scurt timp a informațiilor despre pardoselile respective.


Asistența a fost încântată de oportunitățile pe care le oferă acest material, mai ales din perspectiva clientului final, care beneficiază de o suprafață cu un design deosebit, cu un excelent comportament la trafic, inert la majoritatea agresiunilor chimice și cu posibilități simple de recondiționare. În urma discuțiilor purtate, Glamour Floors a devenit partenerul oficial Nora în România.

Cine este NORA ?

Cu sediul în Weinheim, Nora are o experiență de peste 70 de ani în producția de cauciuc de înaltă calitate, fiind în acest moment cel mai mare producător mondial pe acest segment. Povestea succesului acestui brand a început în 1938, cu fabricarea de tălpi pentru încălțăminte, pentru ca în 1949 să înceapă producția de pardoseli din cauciuc sub brandul Nora, nume ales în onoarea celui care a inventat formula cauciucului, chimistul Nürnberger (în latină „Noriber gensis“). Din 1967 a început producția acoperirilor profilate (cu proeminențe sub formă de „pastile“), care au devenit un reper estetic și practic pentru pardoselile din cauciuc. În prezent, Nora este vârful de lance al producției de pardoseli din cauciuc, atât în ceea ce privește calitatea și durabilitatea, cât și pentru designul inovativ, obținut printr-o strânsă colaborare cu arhitecții șI designerii. Din 2010, este considerat producătorul de pardoseli din cauciuc cu cele mai înalte standarde privind conformitatea cu normele internaționale și sustenabilitatea. Certificarea TÜV Rheinland pentru Nora System Blue a fost obținută în urma demonstrării slabelor emisii de substanțe toxice atât în procesul de aplicare, cât și în exploatare. Toate componentele sistemului poartă eticheta „Blue Angel“ și au fost testate ca sistem complet. Pardoselile Nora pot fi întâlnite în locații diverse din întreaga lume: unități medicale, unități de învățământ, spații industriale, laboratoare, clădiri publice și comerciale, trenuri, autobuze și vapoare.

Luna noiembrie a anului 2012 a fost cea în care NORA a cules laurii multor ani de cercetare și dezvoltare a unor produse de top. În cadrul Architects’ Darling Award 2012, concurs reprezentativ pentru domeniul construcțiilor din Germania, Nora a primit medalia de aur: circa 2.500 de birouri de proiectare și arhitectură de prim rang din această țară au fost de părere că produsele fabricate la Weinheim sunt cele mai performante din categoria ”pardoseli elastice”. Tot în noiembrie, Noraplan Sentica, un sortiment dedicat spațiilor medicale, a primit aurul în cadrul galei Nightingale Award, un prestigios premiu de design din domeniul sistemului de sănătate din SUA.

Pardoseli cauciuc
Sisteme profesionale pentru pardoseli