Pardoselile Ucrete de la BASF, cele mai rezistente din lume încă din 1969, aniversează 50 de ani

Elastice » Elastice | 14 martie 2019

 

  • Soluția de pardoseală pentru cele mai solicitante medii
  • Funcționalitate ireproșabilă decenii în șir
  • Montaj rapid și facil

 

Cele mai rezistente pardoseli din lume, din gama Master Builders Solutions, celebrează o aniversare majoră: acum 50 de ani au fost patentate soluțiile de pardoseli ucrete. ucrete are la bază o tehnologie unică pe bază de rășini ce conferă acestor pardoseli o rezistență excepțională la substanțe chimice agresive, impact mecanic și șocuri termice.

Pardoselile Ucrete sunt destinate în special zonelor agre sive precum în industria alimentară, chimică și farmaceutică. Ele formează suprafeţe omogene cu un mi nimum de rosturi și, unde e necesar, dau dovadă de proprietăţi antiderapante pentru a asigura un mediu de lucru sigur și igienic. Suprafeţele im pe netrabile și impermeabile Ucrete își păstrează stabilitatea la temperaturi de până la 130 °C respectând și cele mai stricte cerinţe în materie de igienă. În funcţie de model, Ucrete se poate monta în câteva ore sau zile, iar dacă aplicarea este corectă, funcţionalitatea pardoselii se întinde pe decenii de utilizare.

 

Dezvoltarea pardoselilor Ucrete a început la sfârșitul anilor 1960 ca parte a cercetărilor menite identificării unei acoperiri de pardoseală rezistente, durabile și ușor de aplicat pentru uzinele chimice. Soluţia ideală s-a dovedit a fi alegerea poliuretanului ca ingredient principal, o reacţie controlată cu apă înaintea aplicării și folosirea unor agregate utilizate până atunci doar la prepararea betoanelor. “Proprietățile par do selilor Ucrete – a căror denumire vine din combinarea termenilor Urethane și Concrete – au fost pe drept cuvânt revoluționare” ne spune Philip Ansell, Marketing Manager, Ucrete Industrial Flooring Europe-BASF.

“Ucrete nu erau influențate în niciun fel de umiditatea reziduală din substrat, putând fi astfel montate rapid și constituind soluția ideală pentru renovări. Soluțiile pe bază de rășini disponibile pe atunci presupuneau existența unui substrat foarte uscat – un pas preliminar ce reclama – și încă reclamă – mult timp și efort.”

Încă de la apariţia lor, soluţiile de pardoseli Ucrete și-au găsit aplicabilitatea peste tot în lume în situaţiile în care priorităţile principale vizau rezistenţa și durabilitatea. “Una dintre cele mai vechi pardoseli Ucrete încă funcțională și azi a fost instalată într-o fabrică de bere din Nigeria în 1982,” spune Ansell, care tocmai s-a ocupat de documentarea excepţionalei rezistenţe a acestor pardoseli în cadrul competiţiei “Ucrete Destruction Challenge”. În 1975, o mare companie de băuturi răcoritoare a montat soluţia de pardoseală Ucrete într-o fabrică din Irlanda – de atunci a folosit aceste pardoseli în toate fabricile sale din întreaga lume. Clienţii noștri știu că se pot baza pe durabilitatea și performanţele sistemelor de pardoseli Ucrete – și doresc ca rezistenţa acestora să devină o regulă în toate spaţiile lor de producţie. Inovaţia a fost principala noastră motivaţie încă din 1960, iar investiţiile consistente în cercetare și dezvoltare făcute de-a lungul anilor ne-au permis să revoluţionăm industria pardoselilor în repetate rânduri:

-          1982: Prima pardoseală terrazzo antistatică și igienică pentru industria farmaceutică;

-          1993: Prima șapă de solicitări foarte mari aplicată fluid și cu rezistenţă certificată la șocuri termice, pentru aplicări ergonomice;

-          2003: Primele sisteme cu aspect estetic îmbunătăţit și profile antiderapante speciale pentru cerinţele de securitate ale industriei alimentare;

-          2011: Primele sisteme neutre, cu întărire rapidă, pentru reducerea timpilor de aplicare chiar și la temperaturi scăzute;

-          2018: Pardoseli monolitice antistatice și rezistente la șocuri termice.”

 

Conţinutul extrem de scăzut de compuși organici volatili (VOC) al pardoselilor Ucrete, fapt recunoscut de entităţi independente precum Eurofins, împreună cu versatilitatea și calităţile specifice ale acestora – rezistentă la impact termic, chimic și mecanic extrem, durabilitate îndelungată și întreţinere facilă precum și, la nevoie, conductivitate electrostatică – le fac soluţia perfectă pentru industria alimentară, chimică și farmaceutică, dar și aerospaţială, electronică, inginerie, textilă și de minerit – pretutindeni unde rezistenţa la solicitări agresive e imperios necesară.

 

Iniţial disponibilă în două variante, netedă și antiderapantă, gama de produse a fost extinsă și astăzi include peste 12 soluţii diferite pentru o varietate de solicitări. Toate au în comun rezistenţa și durabilitatea. Soluţiile de pardoseli Ucrete sunt disponibile la nivel global prin reţeaua de aplicatori specializaţi. “Folosite și instalate corect, pardoselile noastre oferă performanțe pe termen îndelungat,” declară Ansell. “În acest fel, facem și o declarație fermă de sustenabilitate; ce poate fi mai nociv pentru mediu decât să arunci o pardoseală după numai 5 sau 10 ani? Tot mai mulți clienți optează astfel pentru beneficiile reale ale unei pardoseli durabile pe termen îndelungat, evitând costurile de înlocuire și renovare. Doar în 2018, pardoselile Ucrete au acoperit peste 5 milioane de metri pătrați. Scopul nostru este să continuăm să investim în portofoliul de produse, pentru a le îmbogăți pe cele existente și pentru a dezvolta noi soluții, venind în întâmpinarea nevoilor clienților cu o estetică îmbunătățită și o tehnologie de instalare mai prietenoasă și mai ergonomică.”

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.ucrete.basf.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli