PURMO - sistem complet de la un singur furnizor

Parchet » Pardoseli incalzite | 21 ianuarie 2013
PURMO - sistem complet de la un singur furnizor - pardoseli incalzite

”Un lanţ este la fel de puternic ca şi cea mai slabă verigă a sa” - acest principiu este valabil prin excelență pentru orice sistem de încălzire şi de răcire în suprafeţe radiante. Depinde de fiecare componentă în parte ca întregul sistem să funcţioneze în cele mai bune condiţii decenii la rând şi de fiecare dată să asigure confortul termic dorit. Neetanşeităţile din circuitul termic pot duce la costuri suplimentare ridicate sau chiar la distrugerea stratului final al unei pardoseli. Calitatea trebuie asigurată pentru fiecare element al sistemului, cealaltă condiție de bază fiind compatibilitatea acestor componente, pentru o funcționare la cei mai buni parametri.


Purmo oferă sisteme complete de încălzire în sUprafeţe radiante, de la A la Z, și are soluția personalizată perfectă pentru fiecare tip de utilizare. Indiferent că este vorba de izolaţie, conducte de încălzire, distribuţie şi reglare sau de sisteme speciale (sistemele de încălzire industriale şi pentru încălzirea suprafeţelor libere) şi combinaţia cu radiatoare, nu există practic nicio cerinţă pentru care Purmo să nu aibă o soluţie. Şi, indiferent de soluţia aplicată, prioritară este întotdeuna siguranţa sistemului. Aceasta este susţinută de cei peste 35 de ani de experienţă şi de utilizarea unor componente omologate.

Pardoseli incalzite Purmo

1.    Izolatia - necesara oricarui sistem
Un sistem de încălzire şi de răcire în suprafeţe radiante nu poate fi performant fără o izolaţie corespunzătoare sub conductele de încălzire. Termoizolaţia este cea care reduce pierderile de căldură prin suprafaţa aflată sub încăperea încălzită. Opţional, poate fi folosit şi un material izolant care, în afară de termoizolaţie, asigură şi o protecție contra vibraţiilor şi zgomotelor de şoc. În funcţie de cerinţe, Purmo vă poate pune la dispoziţie materiale izolante de diverse grosimi şi pentru diferite încărcări statice.

2.    Conductele de încalzire Purmo - 100% sigure
Conductele de calitate superioară sunt componentele de bază ale unui sistem sigur, pentru o perioadă lungă de timp. Pe de o parte, conductele de încălzire trebuie să își păstreze integritatea şi după decenii de la instalare, să nu existe scurgeri de apă după numeroasele cicluri de încălzire. Pe de altă parte, acestea nu trebuie să permită pătrunderea oxigenului din exterior în sistemul de încălzire. Conductele oferite de Purmo se disting printr-o stabilitate de durată şi printr-o rezistenţă ridicată la difuzia oxigenului. Controalele curente de calitate realizate de organisme independente de verificare garantează faptul că Purmo produce conducte din material 100% sigur.

3.    Distribuitorul Purmo pentru circuitele de încalzire
În distribuitor se intersectează toate circuitele din sistemul de încălzire în suprafeţe radiante, aici având loc și reglarea lor. Distribuitoarele Purmo sunt realizate din conducte din inox rezistente la coroziune, iar colectoarele de tur şi de retur sunt amplasate pe o structură portantă fonoizolată. Pentru orice aplicaţie poate fi selectat distribuitorul potrivit, având de la 2 la 12 circuite de încălzire. Fiecare distribuitor este verificat din fabrică în ceea ce priveşte atât presiunea şi reglajele, cât
şi dimensiunile constructive. Distribuitoarele Purmo pentru circuitele de încălzire sunt disponibile în variante standard sau, alternativ, ca distribuitoare cu indicator de debit integrat, pe care este afişat debitul fiecărui circuit de încălzire pentru echilibrarea hidraulică. Pentru distribuitoare sunt disponibile diferite carcase pentru montajul pe şi sub tencuială.

4.    Radiatoarele – completarea perfecta
Sistemele de încălzire în suprafeţe radiante pot fi în mod simplu combinate şi cu radiatoare, domeniu în care Purmo este de asemenea un producător consacrat. În plus, sistemul Purmo de încălzire în suprafeţe radiante cu modulul vană termostatică TempCo VT, cu setul de reglare pentru temperatura din încăpere, oferă diferite posibilităţi. Astfel, pot fi combinate componentele sistemului de încălzire în suprafeţe radiante cu radiatoarele Purmo, obţinând astfel o încălzire uniformă pe suprafaţă şi un răspuns rapid în atingerea confortului termic. Purmo are în portofoliul de produse o gamă foarte largă de radiatoare.

5.    Reglare perfecta pentru confort maxim
Sistemul de încălzire în suprafeţele radiante trebuie să se adapteze la utilizator şi nu utilizatorul la sistem! Potrivit acestei maxime, Purmo a dezvoltat un sortiment variat de componente de reglare, al căror punct comun este modul simplu de utilizare. Prin această combinaţie între diferite module, reglarea sistemului corespunde exact dorinţelor utilizatorului. În acelaşi timp, componentele de reglare permit ca sistemul de încălzire în suprafeţe radiante să poată fi adaptat oricând, pentru fiecare încăpere în parte!

Sisteme diferite, aceleaşi avantaje

INFO:
Rettig SRL
Str Brânduselor nr. 3A , Et .1 Sect. 3 , Bucuresti
T: +40 21 326 41 08, F: +40 21 326 41 09
purmo@purmo.ro, www.purmo.ro
Sisteme profesionale pentru pardoseli