Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

RENOVARE ÎN LOC DE ÎNLOCUIRE

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 29 ianuarie 2021

 

De ani de zile, Bona susține avantajele eco­no­misirii resurselor prin renovarea pardoselilor. Efectele de mediu ale renovării sunt clare şi, totuși, au existat puține studii care să cuantifice și să verifice efectele pozitive. Până acum. De aceea, anul trecut Bona a inițiat un proiect ambițios împreună cu Institutul Suedez de Cer­ce­tare a Mediului IVL, pentru a afla realitatea. Rezultatele arată economii imense de energie și reducerea amprentei de carbon atunci când se compară refinisarea cu înlocuirea pardoselilor. Renovarea oferă nu numai beneficii pe termen lung pentru mediu, ci și economii de costuri, precum și o igienă sporită a podelei. Mai mult, inovațiile moderne de la Bona oferă libertate totală de proiectare, făcând posibilă crearea unei noi expresii la renovarea unei pardoseli, fără a fi nevoie să o înlocuiți. Totul pentru a crea un viitor mai luminos.

 

 

ECONOMIE DE COSTURI DIRECTE ŞI INDIRECTE

Renovarea face o diferență semnificativă, din multe pers­pec­tive. După cum arată calculele, pe lângă sprijinirea planetei prin reducerea amprentei de dioxid de carbon și a utilizării resurselor energetice, există și avantaje din punct de vedere al costurilor prin renovarea, mai degrabă decât înlocuirea unei podele. Renovarea vă permite, de asemenea, să readuceți pardoseala existentă la frumusețea inițială sau să îi oferiți un aspect cu totul nou, bazat pe tendințele moderne ale pardoselii. În cele din urmă, renovarea chiar vă face podeaua mai igienică, deoarece suprafața monolitică asigură o podea ușor de cu­rățat și întreținut, prevenind acumularea de microorganisme.

 

SALVAREA CLIMEI ŞI A ENERGIEI PENTRU VIITOR

9600 ZBORURI ÎN JURUL PĂMÂNTULUI

Renovarea pardoselii economisește până la 90% * în re­du­ce­rea amprentei de carbon față de instalarea unei noi podele. Dacă ne uităm la producția anuală de finisaje Bona și calculăm m2 de pardoseli pe care le acoperă, reducerea amprentei de carbon pe m2 față de pardoselile noi este de

108.000 tone CO2. Aceasta este egală cu emisiile de CO2 de la 9.600 de zboruri în întreaga lume.

 

ENERGIE PENTRU 9000 CASE

Prin renovarea unei podele mai degrabă decât prin instalarea uneia noi, economiile de energie ajung până la 95% *. Să luăm producția anuală de finisaje Bona și să calculăm m2 de pardoseală pe care îi acoperă. Dacă s-ar instala noi pardoseli pe aceeași suprafață, consumul de energie ar fi fost cu 1,8 miliarde kWh mai mult *! În com­pa­rație, aceste economii corespund consumului anual de energie a 9.000 de gospodării sau unui mic oraș suedez!

 

Renovarea = avantaje pe toate planurile

ACEASTA ESTE EVALUAREA CICLULUI DE VIAŢĂ (ECV)

ECV studiază și evaluează impactul asupra mediului legat de un produs sau un sistem pe tot parcursul ciclului său de viață - de la fabrică până la îndepărtarea pardoselii. Aceasta include evaluarea utilizării energiei și a resurselor, precum și a emisiilor precum CO², generate din toate etapele ciclului de viață, inclusiv producția, fabricarea, utilizarea și întreținerea materialelor până la sfârșitul duratei de viață.

 

REZULTATUL - RENOVAREA FACE DIFERENŢA

ECV arată în mod clar că procesul de renovare a pardoselii folosește resurse energetice semnificativ mai mici și are un impact asupra mediului mult mai mic comparativ cu înlocuirea acestui strat final, atât în raport cu amprenta de dioxid de carbon, cât și în ceea ce privește consumul de energie. Se constată o reducere de până la 90% în amprenta de dioxid de carbon și economii de până la 95% în resursele energetice consumate în favoarea procesului de refinisare în comparație cu scoaterea pardoselei vechi și instalarea uneia noi. Rezultatul este folosit ca dovadă a conceptului că finisarea podelelor poate reduce impactul asupra schimbărilor climatice și reduce la minimum utilizarea resurselor în comparație cu producerea și instalarea de pardoseli noi.

 

A AVEA GRIJĂ DE O INVESTIŢIE

RENOVAREA OFERĂ EFICIENȚĂ PE TERMEN LUNG

Pentru o eficiență de lungă durată, proprietatea podelelor ar trebui privită ca o investiție care ar trebui îngrijită și între­ți­nută, ca toate celelalte părți ale unei clădiri. Este posibil și chiar de dorit să se asigure o performanță eficientă și pe termen lung.

 

EXTINDEREA PERFORMANȚEI CICLULUI DE VIAȚĂ

Tehnologiile moderne de întreținere și renovare dezvoltate de Bona permit reducerea timpilor de nefuncționare, cos­turi minimalizate și o durată de viață mai lungă. Nu doar datorită durabilității sporite, ci și datorită noilor posibilități de proiectare pentru suprafețele existente, oferindu-vă libertatea de a utiliza tratamente de personalizare și colorare a suprafeței pe podeaua dvs. existentă.

 

PARDOSELI DIN LEMN

Este ușor să judecați o pardoseală uzată din lemn ca ireparabilă. Cu toate acestea, o podea din lemn poate fi transformată pentru a arăta ca nouă cu metodele po­tri­vite, precum și pentru a-i oferi o spe­ranță de viață de până la 60 de ani, dacă este întreținută corespunzător. În același timp, reducerea impactului asupra mediului și a costurilor sunt beneficii po­zitive pe care nu le puteți ignora.


 

PARDOSELI ELASTICE

Pentru pardoselile elastice care sunt de­te­riorate sau puternic uzate, înlocuirea este răspunsul tradițional. Cu toate aces­tea, există o alternativă rapidă, efi­cientă și durabilă care le restabilește frumusețea originală, le menține să­nă­toase și le prelungește viața. Refini­sarea vă va oferi o pardoseală complet nouă, fără dificul­tatea unei renovări complete, precum și salvarea mediului și a cos­turilor.


 

POSIBILITĂȚI DE DESIGN

Creează podelele viselor tale! Tehnicile mo­derne permit pardoselilor nu numai restau­rarea aspectului lor original, dar pot fi, de asemenea, complet reproiectate în ceea ce privește culoarea, textura, luciul și nivelul de protecție. Posibilitățile sunt nelimitate.

 

PARDOSELI  ELASTICE

NOI POSIBILITĂŢI DE SALVARE A MEDIULUI

Pentru pardoselile elastice care sunt deteriorate sau puternic uzate, înlocuirea este răspunsul tradițional. Cu toate acestea, cu metode noi și moderne, o pardoseală elastică poate fi complet readusă la frumusețea sa originală și durata de viață extinsă imens, reducând în același timp costurile legate de material și timp, precum și impactul asupra mediului. Atunci când este întreținută corect, podeaua rămâne sigură și sănătoasă, fără contaminări. Având în vedere impactul substanțial mai redus al renovării asupra schimbărilor climatice, comparativ cu instalarea unei podele noi și posibilitățile infinite în design și creativitate pe care acesta le oferă, alegerea dacă să fie renovată, mai degrabă decât înlocuită, nu ar trebui să fie atât de dificilă.

 

PARDOSELI DIN LEMN

CONFIRMAREA EVIDENTĂ A BENEFICIILOR RENOVĂRII

O podea din lemn poate dura mai mult de secole dacă este întreținută corespunzător. Impactul asupra schimbărilor cli­matice este redus considerabil prin renovarea unei pardoseli din lemn, mai degrabă decât prin instalarea unei noi. Când este întreținută în mod corespunzător, timpul dintre renovări poate fi extins. Mai simplu spus, beneficiile de mediu și costuri atribuite renovării unei pardoseli din lemn sunt izbitoare.  În plus, tehnicile moderne permit pardoselilor din lemn să nu fie doar redate la frumusețea lor originală, ci și să fie complet re­proiec­tate în ceea ce privește culoarea, textura, luciul și nivelul de protecție.  O pardoseală din lemn îngrijită corespunzător va dura mai mult și va prelungi timpul dintre renovări și oferind posibilități nesfârșite să daţi viaţă viziunii dvs. de remodelare a podelei.

 

MAI PUŢIN TIMP PIERDUT

Cu o întreținere și o curățare corespunzătoare a podelei din lemn, necesitatea unei renovări complete va fi mai puțin frecventă. Cu programele de întreținere special concepute pentru pardoselile din lemn, puteți prelungi durata de viață a pardoselii și amâna costurile și dificultățile de renovare completă a lemnului. Prin urmare, refinisarea vă permite să restabiliți frumusețea și să prelungiți durata de viață a podelei dvs., cu maipuține perioade de nefuncționare și costuri reduse.

 

EXTINDEREA DURATEI DE VIAŢĂ

Se estimează ca podeaua din lemn rezistă aproximativ 15 ani înainte de a fi necesară refinisarea sau înlocuirea. Cu toate  acestea, o podea din lemn poate fi renovată de până la 4 ori, ceea ce înseamnă că poate dura 60 de ani. Având în vedere economiile semnificative de mediu și de costuri care apar odată cu o singură renovare, beneficiile sunt considerabile atunci când se analizează dintr-o perspectivă pe termen lung.

 

TRANSFORMAT CA NOU

O pardoseală de lemn uzată poate fi readusă la frumusețea sa de odinioară printr-o refinisare. Cu șlefuirea fără praf a lemnului, podeaua este la fel ca una nou instalată și cu un nou finisaj pe bază de apă, senzația este aceeași. Nu numai că arată și se simte grozav, ci este și alegerea perfectă pentru viitor, unde designul frumos și grija pentru mediu merg mână în mână.

 

CREAŢI O EXPRESIE NOUĂ

Proiectează podeaua viselor tale. Refinisarea este ca o podea nouă, împreună cu toate posibilitățile care vin odată cu acesta. O pardoseală veche lăcuită poate fi transformată într-o pardoseală uleiată de culoare abanos periat sau o suprafață lăcuită albă. Suprafața poate fi periată pentru a crea textură, tonifiată pentru a crea noi culori și contraste, precum și pentru a obține luciul și finisajul de protecție dorite.

Sisteme profesionale pentru pardoseli