Renovarea și împrospătarea pardoselilor elastice uzate, sistemul CFloor

Elastice » Elastice | 18 iunie 2017

Pardoseala elastica C Floor

Prin sistemul C Floor, Forbo Eurocol promovează o soluție unică de înnoire profundă a pardoselilor elastice vechi și uzate. C Floor îndepărtează deopotrivă straturile aplicate pe pardoseala din fabrică, dar și cele rezultate în urma operațiunilor periodice de întreținere.

Pardoselile vechi sunt sigilate durabil. E aproape un an de când sistemul C Floor a fost aplicat cu succes în magazinul de produse pentru copii Babycenter din Ljubljana, Slovenia.

 

De la pătuțuri pentru copii la scaune auto, haine, textile, jucării – toate mărcile relevante sunt reprezentate aici - lego, brain box, britax römer, tiny. Clădirea în care se găsește magazinul baby center se află în cea mai bună zonă a orașului Ljubljana, înconjurată de magazine de brand și restaurante, datează din anii ‘60 și a fost pe vremuri un depozit al fostei iugoslavii. În cadrul renovării interioare a acesteia s-a pus problema îndepărtării vechii pardoseli respectiv a împrospătării profunde folosind sistemul eurocol C Floor.

Pardoseala care trebuia astfel abordată constă din acoperiri de cauciuc Nora, suprafețe mai mici de PVC design de proveniență necunoscută, precum și o acoperire Gerflor în nuanță închisă. În

decursul anilor, pardoselile nu au fost întreținute și curățate conform instrucțiunilor  producătorilor, fiind folosite substanțe agresive de curățare și soluții care generează peliculă, iar toate acestea au lăsat urme – modelul inițial al acoperirii de pardoseală nici măcar nu mai era vizibil. În mod normal, soluția C Floor prezuma îndepărtarea profesională a stratului sigilant aplicat din fabricație dar și a straturilor apărute în urma întreținerii pardoselii, conferind acesteia aspectul său inițial, prin resigilarea transparentă cu 322 C Floor Duo.

 

... în mod normal se resigilează transparent cu 322 C FLOOR Duo ...

 

În cazul magazinului babycenter, această abordare nu a mai fost însă posibilă. prin folosirea substanțelor de curățare cu conținut ridicat de alkali și a metodelor neadecvate de întreținere, straturile de peliculă rezultate s-au succedat în timp pe pardoseală ca inelele unui copac, deteriorând complet sigilarea aplicată din fabrică și suprafața propriu-zisă a pardoselii. Stadiul în care se găsea aceasta era atât de afectat, încât nici șlefuirea profesională, curățarea profundă și apoi aplicarea noii sigilări transparente nu era de natură să mai rezolve problema.

Prin 321 C Floor Color Duo a fost adus în scenă un produs din gama C Floor capabil să repare o asemenea pardoseală deteriorată printr-o sigilare colorată și elastică.

Precum 322 C Floor Duo, și 321 C Floor Color Duo aderă perfect la toate tipurile de pardoseli elastice precum linoleum, vinil și cauciuc, dar și pe pardoselile design. În cazul magazinului

babycenter a fost ales un ton de gri, care a acoperit perfect suprafața deteriorată chiar după aplicarea primului strat.

După uscarea sigilării colorate de pardoseală s-a trecut la sigilarea finală folosind 322 C Floor Duo – produs sigilant ultrarezistent, bicomponent, care se întărește într-o peliculă mată și îndeplinește cerințele clasei antiderapante R9. Produsul în sine corespunde unui întreg șir de norme, dintre care amintim:

• comportamentul la impact al pardoselilor elastice cf. DIN ISO 24343

• Flexibilitate cf. EN ISO 24344

• Capacitatea de păstrare a culorii cf. ISO 105-B02:1994

• Rezistență la frecare cf. EN 15468:2013 Taber Test

• Rezistență la zgâriere cf. EN 14565:2004

În ceea ce privește rezistența la chimicale, 322 C Floor Duo îndeplinește normativul EN ISO 26987, între altele privind rezistența la dezinfectanți, benzină, amoniac, etanol, acid citric. Produsul e certificat pentru o rezistență la chimicale foarte ridicată. Secretul acesteia constă în folosirea unor lianți foarte calitativi, care după întărire conferă pardoselii o rezistență optimă inclusiv la dezinfectanții folosiți în spitale. În producția sistemului 322 C Floor Duo lucrarea a fost realizată de cei 2 asociați specializați în sistemul C Floor ai firmei Vavpotič d.o.o din Ljubljana. O provocare pentru montatori a constat în execuția renovării în timp ce magazinul funcționa – o parte din fiecare etaj a fost separată pentru a o izola de accesul vizitatorilor în timpul renovării. După numai 2 zile pardoseala a fost curățată cu eurocol 891 C Floor și

șlefuită cu C Floor Decoater Pad pentru cauciuc, LVT și vinil, fiind lăcuită apoi cu Eurocol Aqua Walze. Deoarece lacul era deja uscat, a doua zi au putut fi aduse deja mobilierul și rafturile. La

numai 2 zile de la uscare, suprafața pardoselii nou colorate și sigilate era utilizabilă normal, atingând întărirea completă după 7 zile. De atunci, pardoseala e curățată regulat conform instrucțiunilor C Floor cu soluție Eurocol 328 Wischpflege.

La 6 luni de la resigilarea cu sistemul C Floor al pardoselii vechi din magazinul babycenter Ljubljana, domnul markus Freis Chlager, patronul firmei Pirc Internațional d.o.o. se declară deplin mulțumit de proiectul realizat împreună cu directorul de vânzări pe Austria al firmei furnizoare Forbo Eurocol Deutschland GmbH, domnul Gerhard Lipp.

Domnul Freischlager s-a arătat foarte plăcut surprins că pardoseala (în gri deschis mat) arată exact ca în ziua aplicării. „Voi folosi întotdeauna sistemul C FLOOR “, declară el încântat.

Aplicarea, puterea de acoperire și aspectul ireproșabil după 6 luni de solicitări intensive l-au convins pe deplin.

 

Eurocol

Luminița Cozma, Director Comercial

+40 0728 929 652

www.forbo-bonding.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli