Reparații ale pardoselilor

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 25 mai 2012
Reparații ale pardoselilor

Standul Forbo Bonding Systems din cadrul expoziției Domotex Hannovra a suscitat atenția vizitatorilor (specialiști și nu numai) datorită demonstrațiilor continue care au fost organizate aici, pe de o parte pentru a arăta calitatea deosebită a produselor Forbo, iar pe de alta pentru a propune celor interesați soluții ingenioase de rezolvare a unor probleme curente, cu importante economii de resurse. Zeci și zeci de vizitatori au urmărit cu atenție demonstrațiile și au verificat rezultatele, dar nu pentru foarte mult timp, pentru că aceste produse pentru montajul și finisarea pardoselilor au un efect rapid si permanent.

Eurostar rapid din gama EurocolEurostar Rapid din gama Eurocol
Este un adeziv pentru dale sau role de PVC, pe bază de acrilat și armat cu fibre. Timpul de lucru este de circa 20 de minute, iar suprafața devine utilizabilă în 48 de ore. În cadrul demonstrației, a fost aplicat simplu, cu o spatulă, și presat cu rola. Acest produs este eficient și pentru lipirea mochetei.

Aqua Lack M Protect 858Aqua Lack M Protect 858
După utilizarea unui chit de rosturi care s-a uscat rapid, a fost aplicat cu trafaletul Aqua Lack M Protect 858, un lac monocomponent de trafic intens, extrem de rezistent la zgâriere și chimicale. Practic, este amorsă şi finisaj într-un singur produs, contribuind de asemenea la aspectul parchetului – se poate observa diferența din fotografie.
Timpul de uscare a fost de aproximativ 20 de minute.

Soluții pentru repararea suprafețelor deja acoperite cu parchet și linoleum

Uneori parchetul sau linoleumul nu sunt lipite uniform, din cauza lipsei de adeziv suficient, a folosirii unui adeziv slab, a denivelării șapei sau pur și simplu a trecerii timpului sau utilizării intense. La aceste demonstrații am putut vedea cum se pot remedia problemele respective, cu Eurocol Parkett Doctor și Eurocol Linoleum Doctor.
1. În cazul parchetului, specialistul Forbo a realizat câteva mici găuri (de 2-3 mm, pentru a putea fi acoperite ulterior cu chit) în zona afectată. Apoi a injectat cu o seringă câțiva ml de soluție Parkett Doctor sub parchet, umplând astfel golul și realizând priza dorită. O metodă ingenioasă și deosebit de eficientă.
2. Forbo dispune și de o variantă pentru remedierea golului de sub linoleum: injectarea soluției Linoleum Doctor cu o seringă – cu ac de data aceasta, printr-o gaură practic nesemnificativă. Se introduce lichidul de jur împrejurul găurii, se presează zona cu o muchie liniară și dură până când se elimină surplusul de adeziv, se șterge cu o cârpă iar suprafața este salvată!
Sisteme profesionale pentru pardoseli