Pardoseli » Rezidentiale

Renovarea unui apartament într-o clădire de o sută de ani

25 septembrie 2018
Cine a văzut acest apartament a fost de acord că farmecul lui este dat de tâmplăria seculară restaurată și de parchetul nou, respectiv cel vechi recondiționat de parchetari profesioniști. Acestea pun în valoare camerele înalte, cu profile ornamentale pe tavan, într-o lumină generoasă dată de ferestre mari, arcuite; a fost recreată, doar din finisaje, atmosfera interbelică originală, la un nivel de confort superior, potrivit zilelor noastre.

Reguli pentru căile de acces ale locuințelor

14 octombrie 2016
Căile de acces pentru sau din locuințe de orice fel, interioare sau exterioare, trebuie să îndeplinească anumite cerințe prevăzute explicit de Normativul privind proiectarea clădirilor de locuințe, indicativ NP 057-02. Am selectat aici câteva dintre prevederile documentului respectiv, cele referitoare la pardoseli, scări și căi de acces, pentru câteva motive importante: montatorul de pardoseli trebuie să știe care îi sunt limitele pe care să nu le depășească în timpul lucrării, materialele folosite să fie cele potrivite, iar în cazul unor lucrări de reamenajare să nu fie încălcate aceste reguli.

Proiectarea și execuția corectă a pardoselilor (IV)

10 aprilie 2016
Continuăm, după o pauză care sperăm că nu v-a scăzut interesul pentru serialul nostru, să vă prezentăm ”Normativului privind proiectarea, execuţia şi asigurarea calităţii pardoselilor la construcţiile civile”, indicativ GP 037/98, vorbind despre definirea pardoselii și a elementelor constitutive ale acesteia.

Proiectarea și execuția corectă a pardoselilor (II)

24 martie 2015
Consultant Marius Filipașcu
Revenim la serialul început în numărul anterior și care va continua, pe parcursul mai multor numere, propunându-ne să vă prezentăm normele și normativele importante care sunt în vigoare în România și care se referă la pardoseli. De asemenea vom insera comentarii și vă vom ilustra, chiar și prin scheme, ceea ce prezentăm.

Pardoselile uscate: ușoare, rezistente, cu montaj rapid

28 februarie 2012
Vă prezentăm de această dată, în cadrul acestei rubrici, o lucrare complexă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este vorba despre renovarea unei case vechi - și știm cu toții că renovările sunt deseori imprevizibile ca tehnici de lucru necesare și costuri...

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli