Romhotel 2018

Pardoseli » Evenimente | 03 iulie 2018

 

Ediția 2018 a târgului Romhotel, cel mai important eveniment anual Horeca din România, a avut loc între 19 și 21 aprilie; a fost vorba despre o schimbare a sezonului de desfășurare, în mod tradițional acesta desfășurându-se toamna, în noiembrie. Organizarea în primăvară a fost gândită în ideea pregătirii hotelurilor pentru sezonul estival, ceea ce denotă un revirient al investițiilor în turismul de relaxare în sezonul cald, nu doar cel de pe litoral, ci și cel de la munte, din Delta Dunării sau alte zone pitorești, cu turism tematic sau balnear. Locația a fost aceeași, Centrul Expoziţional Romexpo, Pavilionul B1, în paralel find organizate alte două târguri, Rommedica și Denta. În cadrul târgului au fost expuse în principiu echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, aflate în oferta unor companii din România, dar și din Ungaria sau Polonia, ceea ce i-a conferit un caracter internațional.

 

Romhotel este un târg relevant și pentru domeniul pardoselilor, deoarece în hoteluri, restaurante, baruri și celelalte tipuri de locații Horeca sunt necesare pardoseli profesionale specializate, fiecare adaptată specificului activității desfășurate în acel spațiu. De asemenea, este evidentă varietatea genurilor de pardoseli necesare în industria ospitalității, aici fiind întâlnite practic toate tipurile de acoperiri: pavaje exterioare și deck, pardoseli din lemn pentru interior, pardoseli elastice sau turnate pentru spații umede sau de trafic, pardoseli textile etc. Ceea ce este de remarcat, calitatea pe acest segment trebuie să fie superioară celei din zona rezidențială, dată fiind rata de uzură crescută și necesitatea unei activități intense de curățenie, care duce la degradarea accelerată – din cauza solicitărilor mecanice și chimice, prin detergenți și produse de întreținere.

Interesul hotelierilor pentru pardoseli profesionale ne-a fost confirmat de prezența, ca expozanți, a unor firme distribuitoare de materiale pentru pardoseli, și bineînțeles de numeroși furnizori de produse pentru curățenie; dar, ceea ce este mai relevant, vizitatorii târgului, operatori din domeniul Horeca, ne-au asaltat cu întrebări despre cele mai bune soluții pentru anumite zone ale investiției: bucătărie (PVC, lino, rășini, cu respectarea normelor HACCP și rezistență la agresiuni termice sau chimice), terasă (tot mai mulți s-au săturat să repare vechile dalaje din materiale de proastă calitate, montate de amatori), mochetă (pentru camera de hotel, dar mai ales pentru zonele de trafic intens, care nu rezistă dacă nu sunt din gama profesională). Conștienți că noile produse din categoria premium au și avantaje estetice deosebite, respectiv o varietate de modele satisfăcătoare, nu ne-au mai cerut detalii despre aspect, ca acum câțiva ani, ci numai despre compatibilitate cu spațiul respectiv, rezistență și conformitate cu normele. Zona de alimentație publică este în special preocupată de calitatea pardoselilor, semn că presiunea legislației este tot mai mare, dar și nevoia de reamenajare periodică, într-un context al concurenței tot mai strânse.

Anul viitor, Romhotel va avea loc în perioada 21 – 24 februarie.

Sisteme profesionale pentru pardoseli