Seminar tehnic de pardoseli elastice CU PREZENŢĂ RECORD

Pardoseli » Evenimente | 21 ianuarie 2020

 

În data de 14 noiembrie, într-o incintă deja tradițională evenimentelor Wakol, complexul Herăstrău din București, s-a desfășurat un seminar tehnic axat pe problematica pardoselilor elastice, în organizarea firmei Executiv Trading în colaborare cu Gerflor. Menționăm o prezență record a montatorilor de pardoseli, sala seminarului fiind realmente neîncăpătoare – peste 70 de persoane fiind prezente la eveniment, provenind de la 18 firme de profil din întreaga țară. Acest fapt confirmă o dată în plus deopotrivă trendul ascendent al pieței de profil și interesul mare al montatorilor pentru produse profesionale de calitate.

 

A fost un seminar pur practic, la care au participat activ toți invitații, ce s-au declarat foarte mulțumiți și interesați să repete acest gen de eveniment cât mai des posibil. Pe langă prezentările propriu-zise, s-au făcut demonstrații de lipire PVC cu adezivi adecvați, suduri și etanșări. Gazdele evenimentului din partea firmei Executiv Trading, domnii Joachim Cronauer și Ioan Bodor, au prezentat în debutul seminarului o serie de produse Wakol destinate pregătirii stratului suport în vederea montajului de pardoseli elastice.

Astfel, cei prezenți au putut urmări următoarele produse puse în operă la fața locului, beneficiind și de un instructaj tehnic privitor la caracteristicile acestora și condițiile necesare aplicării lor.

·         Amorsa (rășină poliuretanică) WAKOL PU 280, un produs unic pe piață, capabil de a realiza bariera contra umidității reziduale de până la 6 % CM, cu uscare extrem de rapidă – de numai 45 minute per strat și consum total foarte redus, de 250 gr/mp. În plus, amorsa se poate folosi ca barieră de umiditate și pe șape cu încălzire incorporată, cu umiditate de până la 3 % CM.

·         Agentul de plastifiere WAKOL D 3060. Acest liant se amestecă cu șapa autonivelantă WAKOL D 625 sau șapa de reparații WAKOL z 645 și se obține un mortar cu care se pot întări (plastifia) suprafețe deja acoperite cu PVC, linoleum sau resturi de adeziv, fără a mai fi nevoie să le îndepărtăm înainte de montajul unui alt strat de par do seală elastică. Produsul se lucrează extrem de simplu, beneficiind totodată de uscare foarte rapidă și un consum foarte redus.

·         Șapa autonivelantă WAKOL Z 625, cu uscare rapidă – maximum 12 ore de la aplicare

·         Pentru șapele de egalizare friabile s-a prezentat amorsa WAKOL PS 275 cu conținut de Silicat de Natrium, care consolidează șapele friabile și penetrează în suport până la 40-50 mm. Rezultate vizibile apar deja după 2-3 ore de la aplicare, produsul fiind în plus ecologic, fără conținut de solvenți.

·         Adezivul silanic WAKOL MS 550, pentru lipirea de PVC, cauciuc și linoleum este un alt produs unic pe piața din România adus în atenția montatorilor prezenți. Adezivul permite montajul pardoselilor elastice amintite atât la interior cât și la exterior, și chiar și în camere frigorifice cu temperaturi de până la -40 grade Celsius. De asemenea, se poate folosi și la lipirea de PVC în zone umede precum de exemplu în cabinele de duș.

·         Adezivul WAKOL D 3320, pentru lipirea de PVC, mochetă, LVT, dale de cauciuc. Beneficiază de putere mare de lipire, timp îndelungat de lucru și un conținut de rășini naturale. Dealtfel este știut că firma WAKOL acordă o importanță deosebită protecției mediului prin producția de adezivi fără conținut de solvenți.

Sisteme profesionale pentru pardoseli