Sincronizați la piața europeană și împreună cu ea

Pardoseli » Evenimente | 19 decembrie 2017

 

Răzvan Dobre

Succesul acestui proiect se datorează, așa cum este firesc, aderenței și solidarizării lui cu piața autohtonă de pardoseli. Este o revistă care se adresează în egală măsură montatorilor, designerilor, arhitecților, producătorilor și beneficiarilor de lucrări premium, tuturor celor care într-un fel sau altul au un anumit grad de preocupare pentru ce, cum și în ce fel se aplică drept pardoseală, spre a ajunge pe cea mai scurtă cale la rezultatul dorit.

Dar mai este un aspect care dă energie și sens acestei reviste: sincronizarea la piața europeană de profil. Se observă, se comunică, se recomandă ceea ce este mai bun și avantajos în țări care au un oarecare avans tehnologic și calitativ, apărut în mod firesc în perioada de izolare economică de dinainte de 1990. Sarcina noastră a fost nu doar de a aduce aici noile metode de lucru, ci și de a convinge oamenii, aplicatori și beneficiari, că ceea ce facem noi este corect și eficient. Adevărul este că nu a trebuit să insistăm prea mult, rezultatele au convins rapid, bineînțeles pentru cei deschiși să vadă și să înțeleagă. Anumite bătălii au fost pierdute, pentru că nu ne-am putut lupta cu aceleași arme tot timpul. Au fost momente în care calitatea nu a mai contat și s-a mers pe preț, momente când materialele bune au fost prost folosite, momente în care o serie de profesioniști, formați cu greu aici, au ales să părăsească domeniul sau chiar țara – fenomen care încă nu s-a încheiat și este probabil cea mai mare pierdere pentru noi ca branșă. Dar acestea au fost doar câteva bătălii pierdute; în general s-a progresat și am reușit să urmăm trendurile din Europa, în special din Germania, unde se află și organizația profesională care ne inspiră – EUFA P+F. Am ținut o legătură strânsă cu aceasta, pentru organizarea concursului național de montaj și nu numai. Ne vom revedea în ianuarie cu membrii asociației la Domotex, cel mai mare târg continental de pardoseli, care va avea loc la Hanovra. Este extrem de important să menținem această relație care ne ajută și ne confirmă că suntem pe drumul cel bun. Revista aceasta a fost prezentă permanent la evenimentele importante ale branșei, constituind un punct de sprijin suplimentar pentru ceea ce ne-am dorit să realizăm.  

Suntem la finalul unui an relativ bun, în care am reușit să aducem pe piață noutăți dintre cele mai interesante, iar o bună parte dintre proiectele preconizate s-au realizat, la standardele pe care le-am urmărit. În primăvara lui 2017 am avut un concurs național care a dovedit că avem resurse și entuziasm pentru a ne dezvolta și a transmite pieței, împreună, același mesaj. Este momentul potrivit să ne urăm reciproc ”La mulți ani!”,propunându-ne ca anul viitor să fim mai buni în ceea ce facem, să realizăm ceea ce ne-am dorit și nu am reușit până acum. Suntem siguri că și dumneavoastră aveți asemenea proiecte, iar dacă ne putem întâlni cumva pe același drum, cu atât mai bine!

Sisteme profesionale pentru pardoseli