Sisteme de pardoseli pentru clădiri industriale, de la BASF

Rasini » Rasini | 12 septembrie 2017

 

Succesul într-o activitate industrială se bazează pe o serie de factori, începând cu un plan de afaceri convingător, o structură financiară solidă și o dotare cu echipamente performante. Totuși, o activitate eficientă nu se poate desfășura fără o selecție de sisteme de pardoseală potrivite pentru unitatea industrială respectivă, care să asigure un proces de muncă sigur, fără probleme, condiții de producție ideale și, nu în ultimul rând, un mediu de lucru plăcut. Pardoselile industriale sunt supuse zilnic unor solicitări consistente; trebuie să suporte sarcinile și presiunile operațiunilor curente și în același timp să îndeplinească normativele în vigoare, în special cele din domeniul sănătății și siguranței. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru halele de producție, spațiile de depozitare și încăperile pentru angajați și vizitatori.

 

Master Builders Solutions de la BASF este un partener de încredere pentru proiecte din acest domeniu, bazându-se pe mai mult de o sută de ani de experiență în domeniul substanțelor chimice pentru industria construcțiilor. Sistemele de pardoseli de la BASF sunt foarte potrivite pentru a îndeplini cerințele funcționale,

oferind în plus decoratorilor de interioare o flexibilitate creativă considerabilă, care convinge proprietarii de fiecare dată.

 

Pardoseala potrivit` pentru orice provocare

Pe lângă exigențele arhitecturale și cele legate de fluxurile tehnologice, spațiile și în special pardoselile din unitățile industriale sunt supuse la niveluri variate de strestemperaturi înalte, acțiunea agenților chimici sau biologici, sarcini mecanice. Experții Master Builders Solutions oferă pardoselile potrivite pentru orice provocare,

de la pardoseli industriale clasice la pardoseli speciale cu proprietăți antistatice sau antibacteriene și pardoseli decorative. Deoarece pardoselile MasterTopsunt aplicate în formă lichidă, asigură o serie de avantaje particulare, dincolo de soliditate și rezistența la abraziune. Aceste sisteme ușor de folosit pot fi procesate rapid și permit o instalare extrem de rapidă, formează o suprafață omogenă, fără rosturi, cu excepția rosturilor de expansiune, sunt ușor de curățat, reducând cheltuielile pentru cleaning și întreținere. Un alt avantaj este posibilitatea de a obține o formă rotunjită a colțurilor dintre pardoseală și perete, asigurând o tranziție fără rosturi. Împreună cu durata lungă de viață, aceste carac teristici ale produselor Master Top le

evi dențiază ca pardoseli foarte economice, dedicate aplicațiilor industriale. De asemenea, un aspect important este faptul că, fiind aplicate în formă lichidă, pot fi abordate suprafețe cu forme oricât de complexe, arhitectura interioară nefiind o problemă.

 

Nu în ultimul rând, trebuie menționat caracterul ecologic, sustenabil al sistemelor, datorită emisiilor scăzute de compuși organici volatili și a compoziției fără solvenți. Gradul ridicat de versatilitate al acestor sisteme de pardoseli provine și dintr-o structură multistratificată. Aceasta presupune în general:

-      Amorsă - stabilește o legătură de tip monolitic cu substratul;

-      Strat de bază – format de o rășină reactivă aplicată în formă lichidă, care determină proprietățile mecanice ale pardoselii;

-      Strat final - asigură o suprafață atractivă, rezistentă la zgârieturi și oferă o varietate de posibilități decorative.

 

Domenii de utilizare ale pardoselilor industriale BASF

 

Spații de producție cu solicitări mecanice mari și depozite

Pardoselile pe bază de rășini poliuretanice, cum este MasterTop 1324, absorb șocurile mecanice mai bine, datorită elasticității și rezistenței lor. Pentru încărcările înalte (cum sunt cele din spațiile de depozitare), sistemele pe bază de rășini epoxidice ca MasterTop 1273 sunt extrem de potrivite, având o rezistență mare la șocuri și abraziune, frecvent întâlnite în aceste zone.

Sunt disponibile diferite suprafețe rezistente la alunecare, asigurând un mediu de lucru sigur și reducând pericolele la minim. Proprietățile autonivelante ale sistemului și suprafața omogenă a acestuia contribuie la planeizarea suprafețelor și la ușurința de aplicare.

 

Spații de producție cu solicitări mecanice și chimice

Pardoselile Ucrete pe bază de beton poliuretanic asigură o rezistență extraordinară la factorii de stres mecanici, chimici și termici. Pardoselile UCRETE sunt rezistente la temperaturi cuprinse între – 40 °C și +130 °C , precum și la substanțe corozive cum sunt acizii organici și solvenții. În

funcție de cerințele de rezistență la alunecare, o serie de profile de suprafață sunt disponibile pentru a asigura o activitate sigură și eficientă. Sistemul UCRETE este certificat HACCP.

 

Spații de producție cu cerințe antistatice

În spațiile în care sunt procesate gaze sau solvenți, sau în care sunt produse pulberi, cea

mai mică scânteie cauzată de o descărcare electrostatică nedorită poate con duce la o explozie devastatoare. Pardoselile care previn încărcarea elec tro statică atunci când pășim pe ele, pot reduce acest risc – vom da ca exemplu MasterTop 1328 AS. La fel ca în cazul tuturor sistemelor de pardoseli MasterTop cu aplicare lichidă, suprafața este fără îmbinări, omogenă și ușor de curățat.

 

Zone de relaxare și socializare

Folosirea sistemul MasterTop 1325 ca parte a unui design holistic al locului de muncă, contribuie la îmbunătățirea concentrării și a productivității, asigură echili bru și motivare. În spațiile umede, de exemplu,MasterTop 1325 R cu suprafață antiderapantă oferă siguranță în mers și evită pericolele. Ambele sisteme prezintă un confort ridicat la mers, sunt igienice și ușor de curățat datorită suprafeței omogene. Acestea previn alunecarea, în special în zonele sensibile în care se merge fără încălțăminte.

 

Saloane de prezentare

Oferind suficiente oportunități creativității, datorită numărului mare de culori și modele disponibile, pardoselile MasterTop 1326 sunt elementele cheie ale amenajărilor de interior cu cerințe ridicate de stil și confort. Cu sistemele BASF sunt ușor de încorporat culorile, siglele sau texturile companiei. Pardoselile poliuretanice MasterTop conferă o senzație confortabilă sub

picioare și o atmosferă generală plă cută. Datorită durabilității pardoselii, aceste proprietăți pozitive sunt păstrate pe întreaga durată de viață a produsului – chiar și în cazul unui număr mare de utilizatori.

 

Bucătării

Cu sistemul de pardoseli MasterTop 1209 pe bază de rășini epoxidice, nisipul cuarțos colorat încorporat în pardoseală oferă siguranță la mers, chiar și atunci când este umed sau murdar. Datorită gamei largi de culori disponibile, pardoseala face parte integrantă din decorul încăperii. În sfârșit, MasterTop 1209 are o suprafață fără îmbinări care este ușor de curățat, economisind timp și bani.

 

Subsoluri și camere tehnice

MasterTop 1785 este un strat de acoperire cu rășini epoxidice pe bază de apă, cu proprietăți de difuziune a vaporilor. De asemenea, stratul de acoperire subțire, ușor de aplicat este economic în cazurile în care trebuie acoperite zone mari. Master Top 1785 poate fi folosit și pentru protejarea

decorativa și eficientă a pereților.

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.master-builders-solutions.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli