Sisteme profesionale de încălzire şi răcire în pardoseală

Parchet » Pardoseli incalzite | 09 aprilie 2013
Sisteme profesionale de încălzire şi răcire în pardoseală

Optând pentru un sistem de încalzire în pardoseala sigur si eficient, se poate investi fara retinere si într-un strat final elegant, dedicat, care sa întregeasca ideea de confort.

Se pot spune multe despre avantajele încălzirii în pardoseală, în primul rând că oferă un nivel deosebit al confortului termic, cu o economisire consistentă a energiei prin folosirea agentului termic la temperatură joasă. În al doilea rând, prin absenţa corpurilor de încălzire aparente se economiseşte spaţiu, iar amenajările interioare nu mai sunt condiţionate de amplasamentul acestora. Din perspectiva sănătăţii, o pardoseală permanent uscată împiedică formarea coloniilor de bacterii, iar aerul din încăperi are mişcări reduse, antrenând mai puţin praf. Dincolo de toate acestea, pentru fiabilitatea şi rezistenţa în timp a sistemului de încălzire în pardoseală, elementul de bază este calitatea elementelor componente, iar aici putem vorbi despre un brand consacrat: REHAU.

Argumente


 • Experienta de peste 65 de ani în producerea de materiale pe baza de polimeri si de peste 27 de ani în realizarea de sisteme pentru încalzire în pardoseala, folosind ca agent termic apa.
 • Utilizarea de materiale care nu corodeaza, concepute pentru pierderi minime de presiune, cu bariera la difuzia oxigenului: teava flexibila RAUTHERM S din polietilena reticulata peroxidic (PE-Xa) si tehnologia îmbinarii cu manson alunecator asigura etanseitatea si longevitatea sistemului, fara lucrari suplimentare de întretinere.
 • Furnizarea de sisteme complete, inclusiv tehnica de distributie, reglare si o multitudine de accesorii.
 • Posibilitatea de completare cu cele mai moderne solutii de economisire a energiei: pompe de caldura, centrale termice în condensatie, energie solara, sisteme de racire a spatiilor interioare.
 • Confortul termic se obtine conform normelor în vigoare, respectând limitele maxime de temperatura a pardoselii: 29ºC pentru camerele de locuit si 35ºC în zone mai putin circulate. Temperatura operativa este de 23-26ºC vara (ca instalatie de racire) si de 20-24 ºC iarna (ca instalatie de încalzire); temperatura operativa este media între temperatura aerului si valoarea medie a temperaturii suprafetelor încaperii.
 • Adaptarea la toate tipurile de constructii: noi sau aflate în proces de modernizare, pe orice tip de planseu, indiferent de marimea suprafetei, pentru locuinte, spatii de birouri, industriale sau comerciale, terenuri sportive etc.
 • Rezistenta la sarcini utile mari, pentru pardoseli cu diverse destinatii.
 • Posibilitatea de a opta pentru montaj umed sau uscat, dar si pentru alte variante de încalzire prin suprafete: plafoane sau pereti.
 • Sistemele REHAU au fost concepute pentru conditiile de lucru exigente si dure de pe santiere, mizând pe eficienta si simplitatea montajului, în conditii de siguranta pentru executanti.
 • Silentiozitate si posibilitatea de izolare fonica folosind produse dedicate consacrate.
 • Posibilitatea montarii oricaruit tip de strat final (placi ceramice, piatra, mocheta, parchet, PVC), în conditii care sa nu afecteze conductibilitatea termica si, în consecinta, eficienta sistemului.

Variante constructive pentru diverse destinații și situații de șantier


Rezistenţa la transfer termic a finisajului pardoselii nu trebuie să depăşească valoarea
r = 0,15 mpK/W!


 1. Sistemul placa cu nuturi Varionova, având la baza o folie neagra cu nuturi, respectiv izolatie termica si fonica aplicata cu spuma pe partea inferioara – conceput pentru sapa umeda.
 2. Sistemul Tacker – sistem flexibil, pentru sapa umeda, pozat pe un strat de polistiren caserat (de diferite grosimi) cu ajutorul unor agrafe.
 3. Cu plasa suport si clips rotativ de prindere – potrivit pentru sapa umeda, executie rapida si avantajos în cazul finisajelor cu gresie.
 4. Sistem cu sine Raufix – pentru pozare simpla si sigura în sapa umeda, peste un strat izolant deja realizat.
 5. Sistemul pentru reabilitari – se poate încorpora în sape umede peste finisaje vechi, precum gresie sau dusumea, prin fixarea sinelor în dibluri sau cuie (înaltime de montaj mica– de numai 23 mm).
 6. Sistem uscat pe placi de pozare din polistiren expandat, cu caserare din aluminiu pentru conductivitate termica si distributie uniforma a caldurii; se poate monta si la pardoseli elastice/sportive.

REHAU
Solicitati acum mai multe detalii si oferta de pret la:
Tel: 021 266 5180 (154)
E-mail: instalatii@rehau.com
www.rehau.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli