Soluții pentru pardoseli exterioare

Rasini » Rasini | 25 mai 2012
Soluții pentru pardoseli exterioare“Calitatea vieţii” este o expresie des întâlnită în zilele noastre şi este foarte strâns legată de atmosfera pe care ne-o creăm în căminele noastre. Camerele mari şi, cu siguranţă, materialele de construcţție de bună calitate, sunt tendințe reale în arhitectura modernă şi, prin urmare, un „must have” pentru atingerea unui standard ridicat al nivelului de trai.

Împreună cu această tendinţă vine şi ideea de camere plane deschise care generează sentimentul de spaţiu şi libertate. Balcoanele, loggiile şi terasele completează această imagine armonioasă acţionând ca o extindere a camerei de zi prin sporirea sentimentului de relaxare.

Din păcate, elementele exterioare ale clădirii trebuie să facă faţă tuturor condiţiilor atmosferice şi astfel, de cele mai multe ori, pardoselile suferă din cauza influenţei variației de temperatură, a razelor UV, a vântului şi chiar a CO2. După o perioadă scurtă de timp, acestea se pot crăpa, se pot îngălbeni lăsând o impresie de pardoseală neîngrijită, chiar murdară. Astfel, balcoanele, terasele sau loggiile devin mai degrabă inestetice cu riscul de a ieşi din uz.

Gresia este practică, durabilă şi uşor de curăţat, dar adesea poate fi uşor rece şi respingătoare la atingerea cu piciorul gol. Un alt dezavantaj îl reprezintă îmbinările care trebuie să fie corect cimentate de către un profesionist întrucât au tendinţa de a se depărta când nu sunt corect finisate. Un înveliş etanş, pe de altă parte, este o soluţie simplă care conferă oricărei pardoseli un aspect modern şi o senzație minunată de căldură la atingere.

După mulţi ani de experienţă în ceea ce priveşte instalarea pardoselilor în cele mai mari locuri de muncă din lume, Sika promovează prin produsul Sikafloor® 400 N Elastic o soluție foarte simplă de căptuşire, care îmbunătăţeşte suprafaţa şi proprietăţile impermeabile ale pardoselilor de exterior.
Produsul este un solvent slab, conțţinând o parte de răşină poliuretanică care poate fi aplicat pe beton, mortar, gresie, învelişuri vechi sau substraturi de şapă cementoasă.
Formula, rezistentă la UV şi la apă, protejează pardoseala de influențele factorilor dăunători şi funcţionează ca o formulă de curăţare uşoară a suprafeţelor acoperite de murdărie şi grăsime. Produsul protejează, de asemenea, pardoseala împotriva eroziunii, fiind foarte elastic şi având caracteristici de acoperire a crăpăturilor.
Sikafloor® 400 N Elastic este disponibil în culorile bej şi gri. Aceste culori se potrivesc cu multe combinații de culori pentru mobile şi accesorii şi sunt foarte potrivite pentru condițiile atmosferice calde. Pardoselile în culori deschise reflectă lumina solară, rămân răcoroase şi sunt mult mai confortabile la atingerea cu piciorul gol.

Pentru un aspect de unicat şi pentru a îmbunătăţi rezistența la alunecare a pardoselii, structura suprafeței poate fi modificată cu nisip cuarțos (dimensiune 0,3-0,8) sau prin împrăştierea de chips-uri colorate. Chips-urile colorate oferă un finisaj decorativ extraordinar, obținându-se un aspect vizual deosebit.

Sikafloor® 400 N Elastic se usucă foarte repede, este uşor de folosit şi poate fi aplicat fie cu ajutorul unui pulverizator, fie cu o perie sau rolă. Odată aplicat pe pardoseală, devine o soluție durabilă şi economică în protejarea pardoselilor de exterior.
 Sisteme profesionale pentru pardoseli