Sustenabilitate și eficiență cu MasterTop 1325 în Aula Politehnicii din București

Rasini » Rasini | 03 iulie 2018

 

Cu o experiență de peste 100 de ani în producerea materialelor chimice pentru industria construcțiilor, BASF este partenerul de încredere pentru proiectul dumneavoastră. datorită experienței și investițiilor permanente în cercetare și dezvoltare, avem capacitatea de a dezvolta soluții optime pentru pardoseli și de a oferi soluții personalizate pentru orice aplicație. pardoselile BASF contribuie la o dezvoltare sustenabilă: durabilitatea soluțiilor noastre pentru pardoseli și costurile scăzute de întreținere conduc la un echilibru ecologic pozitiv pe întreaga perioadă de viață a acestora.

 

Sustenabilitatea este o interacțiune complexă a mai multor aspecte, pe care le-am analizat, le-am aplicat pardoselilor noastre, folosind standardele actuale, și în final am solicitat certificarea produselor de către o autoritate independentă. Acest lucru înseamnă cea mai mare transparență posibilă și argumente convingătoare – pentru dumneavoastră, pentru beneficiarii lucrărilor.

 

Costul real al unei pardoseli

Pentru a calcula costul și eficiența reală a unei pardoseli, trebuie avută în vedere întreaga perioadă de viață a sistemului. În acest context, costul întreținerii este luat în considerare suplimentar, pe lângă costurile de investiție, reparații și durata estimată de viață. Numai în acest fel se poate realiza o comparație utilă între diferite sisteme de pardoseli.

Sistemele noastre de pardoseli MasterTop au o durată de viață extrem de lungă, de până la 50 ani. Deși consumul de resurse în timpul procesului inițial (adică la instalarea pardoselii) este similar cu cel al altor pardoseli, cheltuielile cumulate pentru energie sunt considerabil mai mici pe întreaga perioadă de viață. Astfel, luând în calcul întreaga durată estimată de viață a pardoselii, ajungem la concluzia că prețul unei pardoseli MasterTop este mică, pe metru pătrat, pe an. Analiza întregii perioade de viață și fișele de date ecologice, verificările privind emisiile și declarațiile de mediu, consumul redus de resurse demonstrează sustenabilitatea produselor noastre. Dovezile arată că, pe termen lung, durabilitatea foarte mare, consumul scăzut de materiale și întreținerea eficientă înseamnă un impact redus asupra mediului, în comparație cu alte sisteme de pardoseli.

 

Mastertop 1325 pentru Aula Universității Politehnice din București

Pentru a exemplifica eficiența și avantajele estetice ale unui sistem pentru pardoseli BASF, vă supunem atenției un proiect realizat cu un sistem poliuretanic decorativ elastic și confortabil MasterTop 1325, aplicat la Aula Politehnicii din București.

Cunoscutul architect Adrian Spirescu a dorit în acest caz o suprafață continuă de pardoseală, fără rosturi și îmbinări, capabilă să absoarbă șocuri, confortabilă la mers și nu în ultimul rând rezistentă la trafic intens. Propunerea de sistem oferită de BASF a întrunit toate cerințele proiectului, iar rezultatul se poate vedea în imaginile de aici.

 

Pardoselile MasterTop sunt aplicate în formă lichidă, asigurând o serie de avantaje particulare, dincolo de soliditate și rezistența la abraziune. Aceste sisteme, ușor de folosit, pot fi procesate și instalate rapid, formând o suprafață omogenă, fără rosturi, cu excepția rosturilor de expansiune. Sunt ușor de curățat, reduc cheltuielile pentru cleaning și întreținere, oferă posibilitatea de a obține o formă rotunjită a colțurilor dintre pardoseală și perete, asigurând o tranziție fără rosturi.

Împreună cu durata lungă de viață, aceste caracteristici ale produselor Master Top le evidențiază ca pardoseli foarte economice, dedicate lurărilor de diferite tipuri. Fiind aplicate în formă lichidă, pot fi abordate suprafețe cu forme oricât de complexe, arhitectura interioară nefiind o problemă. Gradul ridicat de versatilitate al acestor sisteme de pardoseli provine și dintr-o structură multistratificată. Aceasta presupune în general:

1.      Amorsă - stabilește o legătură de tip monolitic cu substratul;

2.      Strat de bază – format de o rășină reactivă aplicată în formă lichidă, care determină proprietățile mecanice ale pardoselii;

3.      Strat final - asigură o suprafață atractivă, rezistentă la zgârieturi și oferă o varietate de posibilități decorative.

 

Folosirea sistemul MasterTop 1325 ca parte a unui design holistic pentru spațiul interior, asigură echilibru, continuitate și confort. Designul interior bine realizat este e sen ţial, deoarece o atmosferă primitoare şi plăcu tă este cheia succesului. MasterTop 1325 reprezintă o gamă de pardoseli poliuretanice elastice, insonorizante, decorative şi con fortabile, disponibile într-o gamă de variante netede, ma te, satinate, cu emisii scăzute de substanțe organice volatile.

Aceasta combină aspectul atractiv cu funcţionalitatea şi eficienţa economică. Este disponibilă și în versiuni antiderapante sau antibacteriene, pentru zone cu standarde ridicate de igienă şi siguranţă. Se recomandă a fi utilizată în zone de birouri, săli de expoziţii, cantine, restaurante, şcoli, grădiniţe, spitale şi clinici etc.

Pardoselile din gama MasterTop 1325 sunt făcute să reziste la trafic pietonal intens, să rămână atractive și confortabile la mers (fără a afecta articulațiile utilizatorilor) pentru o perioadă îndelungată. Suprafaţa omogenă permite o curăţare uşoară şi cheltuieli redusede întreţinere. Datorită compor tamentul la foc, este inclusă în clasa Bfl-s1 și poate fi folosită inclusiv pentru încălzire în pardoseală. Nu în ultimul rând, trebuie spus că este potrivită scaunelor cu roți pivotante, condiție obligatorie pentru sălile de evenimente.

 

Emisii scăzute pentru cerințe ridicate

Cu sistemele MasterTop și Ucrete, puteți fi liniştiţi: toate produsele noastre au fost testate conform reglementărilor stricte ale AgBB (Comitetul pentru Evaluarea Sănătății Produselor de Construcții) și totodată asigură emisii scăzute conform protocolului AFSSET, Nordic Eco Label și reglementărilor franceze VOC. BASF oferă produse pentru construcții sustenabile, care respectă standardele privind emisiile scăzute. Drept rezultat, aerul din interior nu va conține compuși organici volatili. În plus, instalarea sistemelor de pardoseli se realizează aproape fără miros. În mod special, acest lucru face redecorarea mai plăcută, chiar în timp ce clădirea este folosită.

 

Experții Master Builders Solutions furnizează o gamă completă de soluții inovatoare și durabile pentru a răspunde nevoilor specifice de con strucție, oferind un pachet complet de soluții pentru repararea, protecția și impermeabilizare betonului. Experiența și extinderea globală contribuie la succesul proiectului dumneavoastră – în prezent și pe termen lung.

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.master-builders-solutions.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli