Tehnologie pentru viitor - URSA BiOnic

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 19 decembrie 2017

 

În octombrie 2017, mai mulți reprezentanți ai presei de specialitate au participat la o întâlnire cu domnul Sorin Pană, directorul comercial al companiei Ursa România, pentru a obține informații despre URSA BiOnic, o nouă tehnologie implementată în realizarea produselor de izolare termică și fonică pe bază de vată minerală. Această optimizare cu un important impact ecologic este și va fi folosită pentru produsele respective, contribuind substanțial la menținerea unei atmosfere sănătoase în interiorul clădirilor, în contextul unei preocupări reale pentru economisirea energiei și confortul fonic, inclusiv la nivelul pardoselilor și planșeelor.

 

Folosirea unor materiale cu "amprentă verde", adică materiale ecologice, este un beneficiu important care se adaugă izolării termice și fonice cu materiale premium, rezistente la foc. În acest scop, se fac pași importanți în domeniul bionicii, știința care studiază mecanismele proceselor biologice, în scopul găsirii unor modele analoage aplicabile științelor tehnice. Specialiștii de la URSA studiază de multă vreme problema cu scopul de obține produse noi, inovatoare. Ca urmare a eforturilor lor susținute, a apărut noua tehnologie URSA BiOnic.

”Tehnologia aceasta aduce pe piața din România produse mai performante decât produsele comercializate până acum” arată domnul Sorin Pană, director comercial URSA România. URSA BiOnic este o tehnologie care oferă produselor durabilitate, la o performanță premium și un risc minim pentru utilizatori. Practic, în dezvoltarea acestor produse a fost realizată o mai bună simbioză între componente prin liantul biologic utilizat, un amestec de substanțe organice de origine vegetală. Datorită performanțelor, produsele au primit certificatele internaționale Blue Angel, EUCEB, RAL și EPD. Toate produsele URSA care beneficiază de această tehnologie sunt marcate cu sigla BiOnic.

”Tehnologia se aplică atât produselor URSA Terra, cât și produselor URSA Glasswool. Liantul ecologic creează o atmosferă plăcută în incintă (clasa A +) și contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Produsele URSA BiOnic au ​​rezistență excelentă la foc, oferă confort termic și acustic și posibilitatea reducerii semnificative a consumului de energie în clădiri.  Tehnologia URSA BiOnic aduce pe piață produse cu o durată lungă de viață și complet reciclabile, este promisiunea pe care compania noastră o oferă generațiilor prezente și viitoare” - a completat domnul Sorin Pană.

 

Despre URSA România

URSA este prezentă în România cu produsele sale de 20 de ani, comercializând două branduri de vată minerală, URSA Glasswool și vata minerală URSA Terra. În ultimii ani, livrările de produse URSA au cunoscut o creștere organică, compania locală URSA România ajungând să dețină o cotă de piață de circa 40% pe segmentul de vată minerală de sticlă. De anul acesta, Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investiții KKR pentru a cumpăra URSA, brand care își va continua cu succes trendul de creștere, ca business separat sub acoperișul Grupului Xella.

 

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1, București

Tel.: 0040 21 269 0663

Fax: 0040 21 269 0664

E-mail: assistance.romania@uralita.com

www.ursa.ro

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli