Terase exterioare moderne cu finisajul poliuretanic PU 400

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 31 decembrie 2018

 

În luna septembrie a acestui an am realizat un proiect inedit, ale cărui etape le vom prezenta în cadrul acestui material. este vorba de o locuință situată într-o zonă de deal, cu o priveliște deosebită. Beneficiarul a dorit să înlocuiască gresia veche și pe alocuri desprinsă de pe terasa exterioară și a apelat la noi pentru o soluție.

 

Recomandarea noastră a fost să se opteze pentru o pardoseală elastică și continuă, fără rosturi, rezistentă la factorii climatici și la îmbătrânire, stabilă la îngălbenire, izolatoare la zgomotul pașilor și cu capacitate de preluare a eventualelor fisuri din stratul suport.

Sistemul propus de noi se pretează atât utilizării în spațiile exterioare datorită rezistenței ridicate la expunerea la UV, cât și utilizării în spații interioare precum birouri, spații de locuit, showroom-uri, acesta având o rezistență ridicată la abraziunie și chiar la agresiuni chimice.

În continuare vom face o scurtă descriere a componentelor sistemului aplicat în cadrul proiectului menționat.

După îndepărtarea covorului vechi s-a prelucrat mecanic stratul suport, respectiv șapă de ciment,

pentru îndepărtarea resturilor de adeziv și pentru obținerea unui grad de absorbție care să permită penetrarea grundului epoxidic și în scopul consolidării șapei.

Ca strat de grund s-a aplicat o rășină epoxidică bicomponentă extrem de flexibilă, cu alungirea la rupere de 205% – Kemapox Grund 20150 elastic.

 

În continuare s-a aplicat finisajul poliuretanic PU 400, reprezentând componenta principală a întregului sistem. produsul este autonivelant, fără conținut de solvenți și antiderapant, aplicarea s-a realizat cu șpaclul cu lamela dințată. În stratul proaspăt s-au presărat chipsuri decorative colorate. Ultimul strat a fost cel de sigilare finală a suprafeței cu Sigilarea poliuretanică transparentă mată PU 40, elastică, permeabilă la vapori, fără conținut de solvenți, cu rol de

asigurare a unei întrețineri mai ușoare a suprafeței.

 

Compania Murexin manifestă o atitudine responsabilă față de mediu și față de utilizatorii produselor. Experiența îndelungată și cercetarea continuă în cadrul laboratoarelor din

Wiener Neustadt - Austria pentru dezvoltarea de produse durabile cu emisii reduse de VOC, ce conferă siguranță în exploatare sunt atributele noastre principale.

 

Murexin - prezent la târgul Domotex 2019 de la Hanovra, din 11 - 14 ianuarie: Pavilion 13, Stand F36

 

Informații suplimentare se regăsesc în fișele tehnice pe www.murexin.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli