Teren de tenis cu mochetă specială și nisip ceramic

Mocheta » Mochete | 12 septembrie 2017

 

Tenisul este un sport tot mai căutat în rândul persoanelor active, al copiilor și adulților, prin urmare terenurile de tenis sunt des întâlnite în cadrul centrelor de agrement, al bazelor sportive, în resorturi hoteliere și chiar pe proprietăți particulare. Datorită noilor materiale și metode de punere în operă, un teren de tenis performant se poate realiza mult mai rapid și mai simplu, cu consumuri specifice reduse și fără a avea nevoie de întreținerea specială necesară unui teren tradițional cu zgură – de exemplu înlocuirea zgurii o dată la doi ani. Vom vorbi în continuare despre un nou sistem de acest tip, pus la dispoziție pe piața românească de 3G Sport - IP, companie autohtonă cu un portofoliu amplu de lucrări în domeniul dezvoltării de baze sportive și de agrement.

 

Caracteristici generale

Sistemul PULSE oferit de 3G Sport – IP este o soluție ideală pentru amenajarea eficientă și rapidă a unui teren de tenis nou, dar și pentru readucerea la standarde moderne de performanță a unuia vechi, impracticabil. Este un sistem standard, care poate fi aplicat outdoor sau indoor, construit cu materiale și metode oarecum similare celor tradiționale cu zgură, ceea ce aduce cu sine și avantajele de confort la călcare și siguranță. Rezultatul este o suprafață cu aderență optimă, foarte sigură pentru utilizatori, care poate fi folosită în activitățile de agrement, dar și pentru compețiile de un anumit nivel. Toate acestea la un preț accesibil, fără intervenții majore pentru refacerea sau întreținerea lui. Intervenția ulterioară este necesară doar o dată la 5 ani, pentru înlocuirea nisipului ceramic cuprins în cadrul sistemului.

Sistemul terenului de tenis PULSE este compus din mocheta specială ca strat suport (o membrană textilă cu  structură tridimensională), peste care se adaugă nisip ceramic și sunt trasate liniile pentru marcaj albe, de 5 cm lăţime. Mocheta și liniile de marcaj se aplică folosind un adeziv special.

Nisipul ceramic, furnizat în saci, este un nisip special granulat fin, cuarțos, monocristalin, acoperit cu rășini speciale și pigmenți naturali. Este realizat la temperaturi înalte și colorat în nuanțe luminoase, dând un aspect deosebit suprafeței de joc.  

 

Astfel, terenul de tenis are câteva avantaje care îl individualizează:

- rezultă o suprafață de tip mochetă, solidă și flexibilă în același timp, care se bazează pe o structură multistrat ce garantează absorbția apei; suprafața poate fi folosită imediat după ploaie și chiar în timpul ploii, fără întreruperea jocului.

- este recomandat pentru toate categoriile de jucători de tenis datorită suprafeţei plane, fără pante, în condiţii bune de joc şi aderență optimă, asigurând astfel protejarea articulațiilor, evitarea rănirii, un efort fizic eficient și o rapiditatea mare a jocului.

- permite un consum redus de apă (mai mult de 50% economie pe perioada verii).

 

Etape de realizare a terenurilor de tenis cu mocheta PULSE:

1.      Se întind rulourile de mochetă pe lungimea terenului de tenis, la o temperatură cuprinsă între 10° și 25 °C, de data aceasta în lipsă completă de umiditate (deoarece este interzisă folosirea adezivului pe suprafețe umede).

2.      Se realizează lipirea marginilor cu adeziv, după care se trece peste suprafață cu un cilindru (un utilaj specific având o greutate de 40 - 80 kg), pentru ca lipirea să fie completă. Operațiunea este repetată fără întrerupere până când mocheta este perfect lipită.

3.      Liniile de marcaj late de 5 cm sunt aplicate direct pe mochetă.

4.      Pentru împrăștierea nisipului ceramic se procedează ca în cazul terenului cu zgură tradițional. Cantitatea necesară de nisip ceramic este de 5 kg/mp.

 

Dimensiunile standard ale terenului de tenis realizat din mocheta Pulse și nisip ceramic: 18,00 m x 36,00 m;

Suprafață totală: 648,00 mp

 

Info

3G SPORT – IP SRL

Tel: 021.312.44.13/18

Mobil: 0733047184

E-mail: office@3gsport.ro

www.3gsport.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli