Ucrete CS de la Master Builders Solutions

Rasini » Rasini | 25 martie 2020

 

La începutul anului 2020, Master Builders Solutions a lansat la nivel european un nou sistem inovativ de pardoseală Ucrete, stabil la radiația ultravioletă. Ucrete CS se bazează pe 50 de ani de excelență în pardoseli și vine cu o gamă extinsă de culori, inclusiv în nuanțe pastelate, cu o estetică ridicată. Introducerea Ucrete CS reprezintă un salt înainte pentru pardoselile din medii grele, datorită rezistenței la decolorare și pătare, respectiv stabilității culorilor la razele UV. Astfel, Ucrete CS redefinește pe termen lung așteptările estetice și practice pentru pardoselile din industria alimentară și a băuturilor.

 

Master Builders Solutions anunță lansarea unui nou sistem inovator de pardoseli, Ucrete CS, bazat pe o tehnologie Heavy Duty cu estetică ridicată:

Un aspect atractiv de lungă durată în mediile grele din industria alimentară și a băuturilor;

Rezistență sporită la pătarea cauzată de substanțele chimice și decolorarea produsă de razele ultraviolete;

Gamă extinsă de culori stabile UV, inclusiv în nuanțe pastelate;

Ucrete CS se bazează pe 50 de ani de performanță excepțională fără compromisuri.

 

Ian Smith, manager la nivel global pe segmentul Perfor­mance Flooring în cadrul Master Builders Solutions, a explicat: „Multe pardoseli Ucrete sunt încă în funcțiune după câteva decenii, scăzând costul de întreținere a proprietății. Sistemul nostru inovator Ucrete CS reprezintă o schimbare reală pentru așteptările estetice ale clienților noștri, reducând decolorarea produsă de substanțele chimice și fără nicio schimbare de culoare cauzată de UV! Nu există niciun compromis la performanțele deosebite pe care le aduce Ucrete în mod uzual.”

Pe lângă aceste noi îmbunătățiri, toate caracteristicile de performanță valoroase, care au făcut ca Ucrete să fie liderul pieței pentru zonele de procesare agresive, au rămas neschimbate. Ucrete CS este alegerea evidentă pentru par­doselile de înaltă performanță, cu durată lungă de viață și întreținere redusă.

„Ca și în cazul celorlalte sisteme Ucrete, Ucrete CS cu întărire rapidă oferă o rezistență excelentă la substanțele chimice, inclusiv la acizii organici și anorganici, dar și rezis­tență la temperaturi ridicate, precum apa clocotită sau curățarea cu aburi. Ucrete stabilește punctul de referință pentru pardoselile industriale în industria alimentară și a băuturilor - inclusiv în fabrici de produse lactate, fabrici de bere și băuturi răcoritoare, precum și în industria far­ma­ceutică și de produse chimice.”

 

Durabil, igienic, sigur și estetic

Noul nostru sistem CS reprezintă o altă etapă importantă în istoria Ucrete. Cu această stabilitate a culorilor, datorită rezistenței sale la UV și a rezistenței îmbunătățite la pete, Ucrete CS este atractiv, foarte durabil, igienic și sigur:

 

1. Rezistență la alunecare

Sistemele Ucrete CS dispun de trei texturi de suprafață, CS10, CS20 și CS30, putând fi aplicate la grosimi de 4, 6 sau 9 mm, în funcție de condițiile de șantier și de serviciile de întreținere necesare în timpul utilizării. Gama este completată de versiunile antistatice Ucrete CS 10 AS și CS 20 AS.

 

2. Igienă

Nu este necesar să se facă compromisuri asupra esteticii sau igienei când dispunem de aceste pardoseli rezistente la alunecare. Deși sistemele profilate Ucrete CS au  rezistențe la alunecare R12 și R13, acestea pot fi curățate la aceleași exi­gen­țe ca oțelul inoxidabil și nu permit dezvoltarea micro­organismelor, contribuind astfel la menținerea stan­dar­delor de igienă.

 

3. Curățare și rezistență la pătare

Un regim eficient de cleaning și întreținere trebuie să optimizeze durata de viață și aspectul pardoselii, nu să o afecteze. Utilizarea Ucrete CS va reduce semnificativ modificarea de culoare de natură chimică observată de regulă în medii de producție agresive.

 

4. Estetică

Este posibil să aveți nevoie de o pardoseală cu profilare accentuată, pentru o mai bună aderență în condiții curente de contaminare cu grăsimi. În același timp, suprafața trebuie să arate bine tot timpul, mai ales dacă aveți clienți care vin în vizită. Sistemele Ucrete CS oferă acea rezistență la alunecare de care aveți nevoie, fiind în același timp ușor de curățat și la nivelul estetic dorit. Culorile nu se vor estompa sau îngălbeni, nu își vor schimba nuanța, menținându-se la aceeași inten­sitate și oferind același aspect luminos. Astfel se creează un mediu de lucru sigur și atractiv pentru activitatea din unitatea de producție.

 

Ucrete – Inovații în pardoseli Heavy Duty de peste 50 de ani

Încă de la început, inovația a fost motorul dezvoltării sistemelor noastre Ucrete. Investiții semnificative în cercetare și dezvoltare ne-au permis să atingem multe etape în ultimii 50 de ani, cum ar fi:

 

1982: Primul sistem de pardoseală terazzo igienic antistatic pentru industria farmaceutică;

1993: Primul sistem de pardoseală cu aplicare fluidă și rezistență la șoc termic, pentru aplicare ergonomică;

2003: Primele sisteme cu profiluri de rezistență la alunecare specificabile - cerința cheie de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor;

2011: Primele sisteme cu întărire rapidă, care nu prezintă miros, pentru a reduce timpul de inactivitate, chiar și la temperaturi reduse;

2018: Pardoseli antistatice monolitice, rezistente la șocuri termice.

 

Master Builders Solutions - Divizia de Produse Chimice pentru Construcții 

Divizia BASF de produse chimice pentru construcții oferă soluții chimice avansate sub brandul global Master Builders Solutions pentru construcția, întreținerea, repararea și renovarea structurilor. Marca este construită pe mai mult de 100 de ani de experiență în industria construcțiilor. Portofoliul nostru cuprinde aditivi de beton, aditivi de ciment, soluții chimice pentru construcții subterane, sisteme de imper­mea­bilizare, sisteme de etanșare, sisteme de reparații și protecții ale betonului, chituri performante, sisteme de pardoseli performante, sisteme de fixare a plăcilor, sisteme de control și soluții de protecție a lemnului. Divizia de Chimie pentru Construcții are aproximativ 7.000 de angajați, formând o comunitate globală de experți în construcții. Pentru a rezolva provocările specifice ale construcției clienților noștri de la concepție până la finalizarea unui proiect, ne bazăm pe know-how-ul nostru de specialitate, expertiza regională și experiența dobândită în nenumărate proiecte de construcții din întreaga lume. Folosim tehnologiile globale BASF și cunoașterea aprofundată a necesităților clădirilor locale pentru a dezvolta inovații care să ajute clienții noștri să aibă mai mult succes și să realizeze construcții durabile. Divizia operează facilități de producție și birouri de vânzări în peste 60 de țări și a realizat vânzări de aproximativ 2,5 miliarde de euro în 2018.

 

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 122.000 de angajați din Grupul BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat pe șase segmente: Chimicale, Materiale, Soluții industriale, Tehnologii de suprafață, Nutriție și îngrijire, Soluții pentru Agricultură.

BASF a generat vânzări în valoare de aproximativ 63 de miliarde de euro în 2018.

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.ucrete.basf.com

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli