Un material de excepție: compozitul lemn-polimer de la Bencomp

Parchet » Pardoseli exterioare | 13 octombrie 2016

Pardoseala exterioara

Zonele de terasă și căile de acces în amenajările exterioare, mai cu seamă în spațiile publice, trebuie abordate cu mare atenție pentru fiecare detaliu referitor la siguranța traficului și estetică. Pe terase, beneficiarii petrec momente importante de relaxare, socializare sau chiar de lucru, iar căile de acces trebuie să fie stabile, continue și fără obstacole. Același lucru este valabil pentru pontoane și alte amenajări exterioare, acele elemente care individualizează o locuință, un complex de birouri, zona aferentă unui hotel sau restaurant. Producătorul român de compozit lemn-polier (WPC) Bencomp, cu o unitate de producție la Buzău, propune sisteme complete pentru toate acestea, oferind un material cu o rezistență excelentă, montaj simplu și un preț accesibil. Datorită proprietăților sale, WPC-ul de la Bencomp poate fi folosit în majoritatea zonelor lumii, de la deșert sau climat ecuatorial umed, până la Cercul Polar.

 

Pardoselile exterioare de tip deck sunt preferate în ultimul timp de către beneficiari de orice fel, luând în calcul câteva motive, toate la fel de importante pentru siguranța traficului, aspect, controlul costurilor de execuție și întreținere. În primul rând, este vorba despre un tip de pardoseală care, având prevăzută o substructură, de o înălțime mai mare sau mai mică (în funcție de relieful terenului, de arhitectura spațiului și de necesitățile specifice locației), permite foarte bine drenarea umidității solului, fără a afecta stratul superior al pardoselii. În al doilea, rând, apare necesitatea asigurării unei aderențe optime, conform normativelor de siguranță autohtone și locale în domeniu: suprafața să nu fie nici alunecoasă, nici atât de aderentă încât să provoace împiedicarea. De asemenea, trebuie luată în calcul temperaturala care ajunge pardoseala în timpul expunerii prelungite la soare, destul de mare în cazul materialelor cu inerție termică redusă (piatră, ceramică, compozite pe bază de ciment etc.). Lemnul a scris istorie în acest domeniu, dar de-a lungul tipului au fost înregistrate o serie de neajunsuri ce au făcut ca tot mai mulți utilizatori să se orienteze către materiale compozite tip WPC, care beneficiază de avantajele lemnului, dar reușesc să vină cu câteva plusuri semnificative: planeitatea perfectă și stabilitatea formei (greu de menținut la lemn, care își modifică dimensiunile în timp, sub acțiunea factorilor de mediu), rezistența la agresiunea unor substanțe(detergenți, grăsimi, acizi, săruri – cum este cazul apelor marine, minerale, termale etc.). Un deck din WPC nu are nevoie de întreținere periodică și nici de finisare, fiind un material omogen, colorat în masă.

Proprietățile compozitului lemn-polimer oferă de asemenea ceea ce este pretins de la orice pardoseală exterioară: rezistență la cicluri îngheț-dezgheț, la apă în regim prelungit, agresiune de natură biologică (mușchi, licheni, insecte), un design modern și familiar în același timp. Factorul estetic trebuie evaluat cu responsabilitate, compozitul putând fi extrudat sub numeroase forme și modele de texturi. Din WPC, Bencomp obține profile rectangulare care pot fi folosite atât la pardoseli, cât și la alte tipuri de construcții și amenajări exterioare: garduri, paravane, pergole, pontoane, mobilier de grădină, balustrade, podețe, lambriuri, ghivece de flori, chiar sisteme pentru uși și ferestre. Datorită rezistenței excepționale la radiațiile UV, profilele din WPC au un aspect uniform, menținut pe toată durata de viață a materialului. Trebuie adăugat că rezistența mecanică de care acestea beneficiază este de peste 3 ori mai mare față de cea a lemnului, la aceeași grosime.

Materialul simplu de prelucrat și de pus în operă, în sistem complet, până la ultimul șurub, poate deveni punctul de plecare pentru o activitate deosebit de creativă, cu rezultate surprinzătoare.

 

WPC-ul are în compoziție făină de lemn (peste 50%) și mase plastice (rezultate uneori din reciclări), amestecul fiind stabilizat împotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor. Astfel, se poate vorbi de un material prietenos cu mediul, deoarece nu emite gaze toxice și nu eliberează substanțe periculoase, ceea ce îl recomandă pentru folosirea inclusiv la piscine sau terase destinate copiilor.

 

Bencomp

Fabrica: Buzău, Aleea Industriilor nr. 5

Tel.: 0238.411.187

Mobil: 0744.304.012, 0720 852045, 0770.573.848

E-mail: office@wpcromania.ro

www.wpcromania.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli