URSA GLASSWOOL TSP: izolarea fonică și termică a pardoselilor de hotel

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 29 decembrie 2016

Pardoseala camera hotel, izolata termic si fonic

Pentru amenajarea interioară a hotelului Kronwell din Brașov au fost utilizate finisaje deosebit de elegante, din gama premium, lucru valabil inclusiv în cazul băilor. Acestea din urmă își pot depăși condiția de simple spații destinate igienei personale, devenind prin confortul oferit adevărate zone de relaxare, personalizate pentru turiștii business și de leisure sosiți aici. De aceea, foarte importante sunt temperatura optimă, uniformă și constantă pe toate suprafețele, mai ales pe pardoseală, gestionarea umidității interioare, precum și confortul acustic, aspecte ce definesc un hotel cu standarde ridicate. Pardoselile cu un design modern au fost concepute cu sistem de încălzire încorporat care să asigure atât un climat optim și o senzație plăcută la picioare, cât și păstrarea uscată a acestor pardoseli supuse frecvent umidității.Pentru a obține însă aceste rezultate a fost nevoie de o soluție de izolare termică și fonică a finisajului pardoselii față de stratul suport, iar în acest scop au fost folosite plăci de vată minerală URSA GLASSWOOL TSP, furnizate de reprezentantul în România al grupului internațional de companii Uralita.

 

Izolarea fonică este una dintre condițiile de bază pentru asigurarea liniștii, confortului într-un hotel, iar în cazul băilor, finisate cu pardoseli rigide și cu încălzire încorporată, exigențele trebuie respectate cu ajutorul unor materiale suplimentare, specializate. Prin izolarea fonică la nivelul pardoselii este evitată propagarea sunetelor nedorite către spațiile de dedesubt, unde zgomotele pot depăși intensitatea obișnuită (mai ales cele de impact, inevitabile pe o suprafață dură). De asemenea, când pardoselile au un sistem de încălzire încorporat, sunetele emise de agentul termic pot deveni deranjante, un argument în plus pentru o soluție de fonoizolare. Nu în ultimul rând, încălzirea în pardoseală are nevoie de un strat termoizolant care să evite pierderile de căldură, miza fiind climatizarea optimă a spațiului de deasupra – este o metodă frecventă de eficientizare a consumului de energie într-o clădire modernă. Plăcile din vată minerală URSA GLASSWOOL TSP montate la nivelul pardoselii au reprezentat soluția perfectă pentru respecta toate aceste cerințe.

 

Conform tehnicii agreate de punere în operă, montajul plăcilor URSA TSP, având grosimea recomandată de producător, s-a făcut direct pe placa de beton, iar separația dintre izolație și șapa flotantă turnată ulterior a fost realizată printr-o folie de polietilenă continuă, care protejează vata de sticlă și întregul sistem de pardoseală de umiditatea remanentă din șapă. În continuare, a fost realizată o armătură și a fost montat sistemul de încălzire în pardoseală, apoi a fost turnată o șapă specială de încorporare, capabilă să facă față variațiilor de temperatură fără a se fisura. După aceea, se poate interveni cu orice tip de finisaj potrivit sistemului de pardoseală, în cazul de față cu plăci ceramice rectificate, apte să faciliteze transferul termic spre exterior. Au fost necesare multe lucrări de detaliu, o atenție sporită fiind acordată zonelor de margine (vata minerală și folia de polietilenă au fost aplicate și vertical pe perete, pentru câțiva centimetri), respectiv străpungerilor inerente destinate instalațiilor sanitare.

 

URSA GLASSWOOL TSP este un material sub formă de plăci din vată minerală de sticlă, de mare densitate, având ca aplicaţii generale izolarea termică şi fonică la nivelul pardoselilor. Acestea sunt recomandate și folosite în special pentru izolarea termică şi fonică (la zgomotul de impact) a pardoselilor cu dală flotantă, inclusiv pentru sistemele de încălzire în pardoseală, și pot fi acoperite cu orice tip de strat final: plăci ceramice, mochetă, parchet, PVC ș.a.m.d.. Plăcile URSA GLASSWOOL TSP sunt folosite cu succes în numeroase proiecte de imobile multietajate, unde este necesară păstrarea unui nivel redus de zgomot între niveluri: clădiri rezidențiale, clădiri de birouri, spații comerciale, unități hoteliere etc. Fiind vorba despre un produs din vată minerală de sticlă, are un comportament excelent la foc și, datorită densității mari și compresibilității reduse sub sarcină, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens. Poate fi furnizat cu grosimi diferite, în funcție de necesitate: între 20 și 50 mm (respectiv 15 – 45 mm sub sarcină). URSA GLASSWOOL TSP este un material absolut necesar în lucrările de înaltă calitate, unde spațiile au nevoie de un confort ridicat și se dorește o perioadă mai îndelungată de viață a pardoselilor.

 

Conductivitate termică (λD)

0,033 W/mK (EN 13162)

Reacția la foc, conform normelor Euroclass

A1 (EN 13501-1)

Temperatura maximă de utilizare

200 °C

Rezistența la circulația aerului (r)

˃ 5 kPa s/m2

 

URSA GLASSWOOL® este o marcă ce reuneşte produse din vată minerală destinate izolării termice şi fonice a acoperişurilor înclinate, a pereţilor de compartimentare, a pereţilor exteriori și planșeelor între etaje sau direct pe sol. Toate produsele URSA GLASSWOOL® sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass pentru articole necaşerate.

 

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli