URSA TSP – izolare fonică pentru orice tip de pardoseală

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 18 iunie 2017

Termoizolatii Ursa

În cadrul Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli și al manifestării Art Floors 2017, au fost organizate numeroase demonstrații cu cele mai performante produse și sisteme destinate acestui domeniu. De un interes special s-a bucurat realizarea unui sistem care a inclus plăci ușoare din vată minerală de sticlă de mare densitate URSA TSP, produs recomandat de arhitecți, ingineri și montatori pentru izolarea fonică a pardoselilor, în special față de spațiile de dedesubt, dar și pentru optimizarea caracteristicilor termotehnice ale construcțiilor. La demonstrații au asistat specialiști prezenți la competiție, dar și vizitatori ai evenimentului, interesați de noi materiale pentru construcții.

 

În spațiul dedicat demonstrațiilor, mai mulți montatori profesioniști au realizat un sistem de pardoseală complex, al cărui prim strat a fost cel de vată minerală de sticlă URSA TSP. Cu o grosime de 50 mm (materialul este disponibil în variante de 20, 25, 30, 40 și 50 mm, pentru diverse exigențe de fono- și termoizolare), vata minerală a fost așezată flotant pe placa de lucru, deasupra intervenindu-se cu un nou strat de OSB, care devine suport pentru aplicarea materialelor de finisaj.

 

În condiții de șantier, la lucrările destinate traficului ridicat, peste URSA TSP este recomandată turnarea unei șape flotante armate, separate de vata minerală printr-un strat de polietilenă, pentru a o proteja de umiditate. În funcție de proiect, această șapă poate include și sistem de încălzire, vata de sticlă de la Ursa fiind concepută și pentru această situație; variațiile dimensionale la schimbările de temperatură sunt nesemnificative, iar caracteristicile termoizolante ale materialului împiedică pierderile de căldură spre stratul suport (placa de beton, lemn sau orice alt tip de material, pe care îl și protejează în acest sens). Împortant este ca vata minerală să acopere integral suprafața, inclusiv cu o ușoară ridicare la perete, pentru a se evita punțile termice și transmiterea prin materiale dense a sunetelor, mai ales cele de frecvență joasă.

 

Peste placa de OSB care a devenit suport pentru finisaj, se poate aplica orice material specific: parchet, PVC, linoleum, LVT, cauciuc, plută, ceramică, rășini etc., așa cum a fost exemplificat și în lucrarea desfășurată la concursul montatorilor de pardoseli. Acestea au fost aplicate folosindu-se metodele de lipire sau fixare specifice fiecărui produs, fără nicio restricție.

 

În cazul existenței încălzirii în pardoseală, cu șapă umedă pe bază de ciment (sau panouri de șapă uscată), se optează desigur pentru finisaje cu inerție termică redusă, care să permită transferul termic spre spațiul utilizat.

Montatorii antrenați în aceste demonstrații, dar și asistența prezentă în număr mare, și-a arătat interesul față de acest produs, el fiind soluția perfectă pentru orice clădire multietajată care are nevoie de o barieră fonică între etaje. 

 

URSA GLASSWOOL TSP reprezintă plăci din vată minerală de sticlă, de mare densitate, recomandate şi folosite în special pentru izolarea termică şi fonică (la zgomotul de impact) a pardoselilor cu dală flotantă, inclusiv pentru sistemele de încălzire în pardoseală, şi pot fi acoperite cu orice tip de strat final: plăci ceramice, mochetă, parchet, PVC ş.a.m.d.. Plăcile URSA GLASSWOOL TSP sunt folosite cu succes în numeroase proiecte de imobile multietajate, unde este necesară păstrarea unui nivel redus de zgomot între niveluri: clădiri rezidenţiale, clădiri de birouri, spaţii comerciale, unităţi hoteliere etc. Fiind vorba despre un produs din vată minerală de sticlă, are un comportament excelent la foc şi, datorită densităţii mari şi compresibilităţii reduse sub sarcină, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens. Poate fi furnizat cu grosimi diferite, în funcţie de necesitate: între 20 şi 50 mm (respectiv 15 – 45 mm sub sarcină). URSA GLASSWOOL TSP este un material absolut necesar în lucrările de înaltă calitate, unde spaţiile au nevoie de un confort ridicat şi se doreşte o perioadă mai îndelungată de viaţă a pardoselilor.

Sisteme profesionale pentru pardoseli