Uzin - în ofensivă pe piața românească

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 26 iunie 2015
produse UZIN

Uzin Utz AG, deținător al brandurilor Pallmann, Uzin, Wolff, Unipox, Codex și RZ, își intensifică activitatea  punând la dispoziția pieței românești produse profesionale pentru pardoseli cu cele mai bune performanțe și educând această piață în spiritul calității și al atenției acordate sănătății utilizatorilor. Stând de vorbă cu domnul Viorel Dimitrescu, reprezentantul Uzin Utz AG în România, aflăm mai multe despre intențiile și preocupările companiei germane.

Parkettprofi:  www.parkettprofi.de
Pardoseala este singurul element de construcție care, în caz de deteriorare, compromite funcționalitatea întregului spațiu. Un perete, acoperișul, tavanul sau orice altă componentă a clădirii se poate repara în timp ce spațiul rămâne funcțional, dar o reparație a pardoselii implică oprirea traficului și golirea incintei. Este doar unul dintre motivele pentru care alegerea corectă a pardoselii, și mai ales a finisajului de pardoseală, devine o miză importantă în realizarea sau renovarea unei construcții. De foarte multe ori această alegere se face strict pe considerente estetice, dar profesioniștii știu că trebuie să se țină cont de foarte mulți alți factori. Iată de ce brandul Pallmann, lider de piață în Germania, care în cadrul concernului Uzin Utz AG este cel care se ocupă de montarea, finisarea și întreținerea pardoselilor din lemn, a inițiat un program de informare și consiliere a utilizatorilor, arhitecților și montatorilor de parchet, numit Parkettprofi  (www.parkettprofi.de). În cadrul acestui program sunt prezentate în mod profesional criteriile de alegere corectă a tipului și finisajului corect al pardoselilor din lemn.

•    Lemnul este un material permanent viu, care lucrează chiar și după ce este montat, fiind cel mai vulnerabil finisaj de pardoseală. Ceea ce numim în mod curent ”lăcuire”, la Uzin a devenit mult mai mult, aplicându-se un întreg sistem de finisaj. Sistemul constă într-un material de chituire, care închide eventuale rosturi și imperfecțiuni, un grund care intensifică culoarea lemnului și abia după acesta un lac (o sigilare) sau un ulei „magic”. Grundul pentru lemn, un produs aparent banal, dar care dădea multă bătaie de cap parchetarilor, pătând de multe ori suprafața, la Uzin este un produs premium, special modificat în acest sens.
•    Alegerea finisajului pentru pardoseala din lemn, a sistemului de finisaj, se face neapărat în funcție de trafic (rezidențial, de trafic intens - magazine, birouri etc. și pentru trafic industrial). Traficul însă este numai unul dintre factorii de influență. Foarte puțini sunt cei care știu că dacă vrem să montăm parchet în bucătărie, va trebui să alegem un sistem cu rezistență la agresiunile chimice (de tip industrial, sau cel puțin specific pentru magazine). Altfel, dacă vom vărsa pe pardoseală oțet, vin sau alte lichide și nu le vom șterge imediat, ne vom alege cu pete foarte dificil de îndepărtat, poate imposibil.
•    Și mai puțini știu că emisiile de VOC (compuși organici volatili), sunt responsabile de dureri de cap, alergii și chiar cancer, iar faptul că unele materiale pot emana VOC pe toată durata lor de existență este un fapt și mai puțin cunoscut. V-ați întrebat vreodată de ce din ce în ce mai mulți copii suferă de diverse alergii?


Voirel Dumitrescu - Area Manager

Viorel Dimitrescu - Area Manager:
 ”Uzin este un brand Premium în Germania și suntem deciși să nu ne abatem de la filozofia concernului.”

”Suntem conștienți că activăm pe o piață cu putere de cumpărare mult mai mică decât cea germană, dar, în ciuda acestui fapt, suntem hotărâți să ne respectăm standardele de calitate și deontologie, să ne respectăm semenii și beneficiarii, recomandând transparent cele mai adecvate sisteme și cele mai noi și mai sigure inovații. Nu avem de gând să pătrundem pe piață cu produse de generație veche numai pentru a fi ieftine, vrem să aducem cele mai noi materiale, economice, dar cu emisii VOC foarte mici, chiar ZERO, fără repercusiuni asupra sănătății.
Nu vrem să cădem în capcana „produselor similare”, a ofertării superficiale, în care câștigă cel ce ofertează cel mai mic preț. Lupta prețurilor generează numai pierzători. Deși, aparent, beneficiarul final are de câștigat, compromisurile care se fac pentru asigurarea celui mai mic preț generează de foarte multe ori lucrări a căror calitate și durată de viață sunt îndoielnice. Filosofia noastră este în a oferta cel mai bun și economic sistem care să corespundă din punct de vedere tehnic și estetic, realizând proiecte durabile, astfel încât să avem numai beneficiari mulțumiți pe termen lung. Sperăm ca și concurenți noștri să îmbrățișeze această filozofie. Ne-am dori să activăm într-o piață concurențială corectă, să avem beneficiari informați corect și complet de avantajele, dar și de dezavantajele pe care le implică fiecare sistem de finisaj al pardoselilor. Prin aceasta mă refer la întregul sistem format din: suport, adeziv, stratul de uzură (mochetă, PVC, lemn etc.) precum și sistemul de finisaj, cum este cazul particular al pardoselilor din lemn.”

Info contact:
Brașov, Str. Constantin Brâncoveanu nr. 22
Tel.: +40 (0) 368 560 694
Mobil: +40 (0) 735 330 553
E-mail: viorel.dimitrescu@uzin-uz.com
Website: www.uzin.com


Sisteme profesionale pentru pardoseli