Viitorii arhitecți au descoperit noua Colecție de Produse Decorative EGGER 2017 - 2019

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 12 septembrie 2017

 

În perioada 10 – 12 iulie 2017, un grup de studenți și profesori de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, condus de doamna prof. dr. arh. Anamaria Dabija, a participat la o serie de acțiuni organizate la fabrica EGGER din Rădăuți – Județul Suceava, sub denumirea generică „Design Start-up”. Aici, invitații au luat pulsul noilor tendințe estetice și structurale din domeniul pardoselilor laminate și al amenajărilor interioare, asistând la prezentarea Colecției de Produse Decorative 2017 – 2019 de la EGGER.

 

O nouă generație de arhitecți și designeri a vizitat pentru prima dată unitatea de producție EGGER de la Rădăuți, una dintre cele mai moderne fabrici ale acestei companii, și a participat la un seminar despre produsele de înaltă calitate din domeniu, opțiunile și oportunitățile de utilizare ale acestora în cadrul amenajărilor interioare. La eveniment au fost invitați în mod special studenții care au participat și au luat premii la ultima ediție a Concursului Național Studențesc de Design pentru Pardoseli din cadrul Art Floors 2017.

 

O imagine completă

Punctul principal de atracție a fost prezentarea noutăților la nivel de structuri și decoruri din noua colecție EGGER, realizate la o calitate îmbunătățită: mai multe decoruri în structura Feelwood(de exemplu ST 28, ST 33, ST 36 și ST 37), completate cu noile decoruriPerfect Sense, laminatul decorativ în format XL, precum și efectul perlat, care devine mult mai prezent la materialele EGGER.

Expunerea a fost completată cu detalii despre noul sistem de grile pentru prezentare care include 300 de decoruri - 35 de grile puse în valoare prin cele 9 universuri de stil. Conceptul holistic al culorilor uni, canturile cu 13 variante de design selectate pentru a crea accente și cele cu aspect de secțiune în transversală a lemnului, respectiv structurile inovatoare, au completat agenda evenimentului.

Pardoselile laminate au avut o abordare specială, în contextul în care EGGER oferă pardoseala potrivită pentru fiecare încăpere care devine un spațiu primitor și confortabil, de inspirație retro sau modernă. Indiferent că este vorba despre un dormitor, un cabinet medical, holul unei case sau o cafenea, pardoselile EGGER se potrivesc întotdeauna și aproape peste tot în funcție de stilul dorit. Acestea sunt disponibile în 70 de decoruri și pot fi utilizate inclusiv în spații umede (băi, bucătării). Gama EGGER Cork+ definește pardoseala din plută care oferă un confort suplimentar, în timp ce pardoselile EGGER Design+ se pretează spațiilor unde pardoseala este supusă unei solicitări intense.

 

Programul vizitei

Studenții la arhitectură și profesorii lor au fost încântați de fabrica EGGER din Rădăuți, cu tehnologiile ultramoderne de producție, precum și de clădirea de birouri, care reprezintă un exemplu perfect de utilizare a produselor EGGER în viața cotidiană.

Pe data de 10 iulie, invitații s-au cazat în Sucevița, unde au fost primiți la cină cu grătare servite în foișorul locației. Ziua următoare, programul a început la ora 9 dimineața, cu o prezentare a grupului EGGER, a fabricii și a produselor EGGER, cu focus pe noua Colecție EGGER de produse decorative 2017-2019. Turul fabricii, efectuat după masa de prânz, a durat aproximativ o oră și jumătate; a fost vizitată fabrica de PAL brut și melaminat, cu toate instalațiile de tocare, uscare, sortare, presa ContiRoll, impregnarea și formarea PAL-ului melaminat. A urmat o prezentare despre pardoseala laminată EGGER până la ora 16.00, iar după o pauză de două ore, s-a pornit într-o mică excursie către una dintre cele mai frumoase și reprezentative destinații din Bucovina: Mănăstirea Voroneț. Apoi, până către miezul nopții, participanții au luat o cină în stil tradițional la un restaurant renumit din Gura Humorului, cu mâncare bucovineană: slănină cu ceapă și caș, pâine pe vatră, tochitură cu mămăliguță și fragi cu smântână de casă.

 

 

Camionul EGGER în turneu

Pentru promovarea noii colecții 2017 – 2019, EGGER a pus la dispoziție un camion care se află într-un turneu prin întreaga țară. Astfel sunt prezentate live partenerilor și publicului larg cele peste 300 de decoruri aranjate în noul sistem inovator de grile cu 9 decoruri,

structurile realizate folosind tehnologie de ultimă generație, universuri de stil fascinante care reflectă actualele tendințe în mobilier și design interior, soluții digitale cu numeroase posibilități estetice. Camionul EGGER oferă posibilitatea de a studia și experimenta portofoliul complet al noii Colecții EGGER de produse decorative 2017 – 2019, punând la dispoziție tehnologii audio – video moderne, spațiu pentru prezentări de produs, training-uri și evenimente.

 

În perioada 13 -17 deptembrie 2017, Camionul EGGER va ajunge la târgul de mobilă, echipamente și accesorii BIFE – SIM, fiind amplasat în fața Pavilionului Central din cadrul complexului expozițional Romexpo.

 

 

Noua Colecție EGGER de produse decorative

Pur și simplu inspirat!

Inovația reprezintă una dintre valorile fundamentale ale companiei EGGER, iar acest lucru se reflectă îndeosebi în noua Colecție de produse decorative 2017-2019. Lansată cu succes în luna ianuarie a acestui an, aceasta a fost creată având la bază ultimele trenduri globale la nivel de decoruri și structuri.

Un element inovator al colecției îl constituie gruparea decorurilor în grile compacte cu 9 decoruri, fapt ce permite atât o orientare mai rapidă și mai facilă, cât și o comparație directă și imediată între culori sau tipuri de design. Mai mult decât atât, specialiștii în design de la EGGER au identificat și o serie de 9 universuri de stil sau tipuri de amenajare, cel mai frecvent întâlnite astăzi în designul interior. Acum nu este nimic mai simplu să recreezi stilul care te definește!

Un capitol aparte al colecției a fost dedicat decorurilorFeelwood. Acestea sunt așa-numitele ”decoruri sincron”, întrucât designul fladerului și structura se sincronizează perfect. De aceea, produsele Feelwood reușesc să reproducă extrem de fidel caracterul natural al decorului pe care îl redau, fie că vorbim despre decoruri de stejar sau de ulm.

Noutățile colecției se manifestă și la nivel de produs, ca de exemplu prin noua generație de plăci MDF lăcuite, PerfectSense. Disponibile în două variante contrastante de finisaj, ultra mat, respectiv ultra lucios, gama PerfectSense reprezintă un răspuns premium în domeniul amenajărilor interioare. În plus față de placa suport din MDF, care oferă produsului un aspect neted și catifelat, finisajele PerfectSense Matt și PerfectSense Glossse remarcă și prin: proprietatea anti-amprentă ce previne depunerea amprentelor inestetice pe suprafețe, în cazul PerfectSense Matt, sau prin gradul de luciu foarte deosebit și efectului de adâncime extraordinar, în cazul PerfectSense Gloss.

Concepută ca un sistem inteligent și interconectat, Colecția EGGER de produse decorative 2017-2019 pune la dispoziția clienților și o gamă variată de servicii, precum: posibilitatea de a comanda online, cant ABS la lățimile configurate de către client, acces la decorurile colecției în format electronic și la rezoluție înaltă, soft pentru configurarea ideilor de amenajare (Virtual Design Studio), magazin online de mostre și materiale de marketing sau aplicația EGGER.

 

Str. Austriei 2, 725400 | Rădăuți, Suceava

Tel.: +40 372 438-215

www.egger.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli