Wakol și Loba – un nou seminar Executiv Trading

Pardoseli » Evenimente | 03 iulie 2018

 

În zilele de 10 și 11 mai 2018, compania Executiv Trading a organizat la sediul său din Satu mare (Odoreu) un nou seminar dedicat montatorilor de pardoseli și dealerilor de produse profesionale Wakol și Loba. A fost un seminar cu caracter regional, pentru zona de nord a țării, la care au participat 36 de reprezentanți ai 23 de firme din domeniu. Gazde au fost, ca de obicei, domnii Joachim Cronauer, managerul Executiv Trading, și consultantul tehnic Ioan Bodor.

 

Tema specifică a evenimentului a fost realizarea unei pardoseli din lemn (parchet) folosind produse profesionale Wakol și Loba, de la pregătirea stratului suport la finisarea și colorarea finală, practic un sistem complet care poate fi obținut de la Executiv Trading, importator unic în România al acestor produse recunoscute prin calitatea lor pe piața europeană și mondială.

 

Pentru stratul suport

Pentru început, a fost abordată pregătirea stratului suport, cu anumite situații particulare, provocări pe care le poate întâlni orice montator pe șantier - strat suport friabil, cu prea mare umiditate reziduală sau neabsorbant. Pentru a rezolva aceste probleme, au fost propuse câteva soluții de la Wakol:

-          Amorsa de penetrare în profunzime WAKOL PS 275, care întărește suporturile friabile, casante sau deteriorabile, salvând șapele considerate irecuperabile;

-          WAKOL D 3045, amorsa liant aplicată sub șapele autonivelante, pentru straturi suport neabsorbante (plăci ceramice, piatră, terrazzo etc.), fără emisii de substanțe volatile dăunătoare;

-          Șapele autonivelante pe bază de ciment WAKOL Z 615 (utilă pentru pardoseli de trafic intens) și WAKOL Z 635 (poate fi folosită nu doar pentru parchet, ci și pentru pardoseli elastice sau textile);

-          Șapa de reparații WAKOL Z 645, cu întărire rapidă, care poate fi aplicată cu o grosime maximă până la 50 mm;

-          Rășina rapidă WAKOL PS 205, pe bază de siliciu și polimeri, care permite închiderea fisurilor din șape, dar și fixări ale plăcilor sau elementelor desprinse din stratul suport.

-          S-a lucrat intens cu amorsele poliuretanice monocomponente WAKOL PU 280 și WAKOL PU 235, produse unice pe piața din România, pentru câteva caracteristici speciale: uscare foarte rapidă (45 minute/strat), obținerea unei bariere contra umidității reziduale de până la 6 % CM, consum foarte redus (circa 100 -150 g/strat), posibilitatea de a le utiliza și pe șape cu încălzire încorporată, cu umiditate reziduală de până la 3 % CM.

 

Pentru montajul parchetului

În continuare, au fost prezentate și exemplificate practic operațiuni de lipire ale diferitelor tipuri și dimensiuni de parchet, cu accent pe alegerea corectă a adezivilor. S-a lucrat cu două tipuri de produse: adezivi poliuretanici bicomponenți WAKOL 2 K PU 215  și WAKOL 2 K PU 225, respectiv cu adezivi silanici de ultimă generație WAKOL MS 230 și WAKOL MS 260.

S-a lucrat de asemenea cu diferite aparate de măsurare a umidității din stratul suport, a determinării umidității și temperaturii aerului, precum și cu mașini sau aparate provenite de la firma germană Roll, distribuite exclusiv în România prin Executiv Trading.

 

Pentru finisare și un nou design

În final, s-a trecut la finisarea parchetului cu produsele LOBA – Germania (lăcuire și colorare), făcându-se demonstrații practice și discutând despre șlefuirea corectă a parchetului, cu chituirea aferentă. Toți invitații au participat activ la aplicarea acestor materiale, împărtășindu-și reciproc impresii din experiența proprie în utilizarea lor.

Seminarul a fost un bun prilej și pentru lansarea de noi produse, de care participanții s-au arătat încântați. S-a folosit noul chit de rosturi de la LOBA, Easy Fill Pro, un produs ecologic, pe bază de apă, care păstrează în rosturile chituite culoarea originală a lemnului, are putere mare de umplere și presupune un consum redus.

S-au aplicat grundurile LOBA Prima Seal, care reduc efectul de lipire a canturilor și conferă o culoare naturală lemnului, respectiv LOBA Easy Prime, de mare succes pe plan mondial care, după uscare, nu ridică fibra lemnului.

O operațiune totdeauna spectaculoasă este punerea în operă a sistemelor de colorare LOBA. Menționăm baițul pe bază de ulei de plante LOBA 2 K Intensive, cu corp solid 100%, disponibil în 12 nuanțe, plus varianta transparentă, peste care se aplică lacurile LOBA.

Foarte apreciat s-a dovedit lacul poliuretanic pe bază de apă LOBA 2 K Invisible Protect A.T., care nu schimbă culoarea și naturalețea lemnului, oferind o calitate de excepție, cu aplicare simplă și rezultate vizuale uimitoare. Alte lacuri folosite au fost binecunoscutul LOBA Easy Finish, poate cel mai folosit lac monocomponent din România, LOBA 2 K Duo și 2 K Supra AT - un lac destinat traficului extrem, care are în conținut particule ceramice.

Au fost două zile de seminar intens, după care, vineri seara, participanții s-au despărțit cu promisiunea că se vor reîntâlni cît mai curând, pentru a afla noi detalii despre utilizarea produselor de la Executiv Trading. Este un fel de a spune, pentru că între reprezentanții acestei firme și montatori există permanent o comunicare telefonică sau on-line, în cadrul consultanței tehnice oferite. Totuși, acest gen de reuniuni sunt extrem de importante pentru specializarea montatorilor, întărind solidaritatea de branșă într-un context care stimulează comunicarea.

 

Executiv Trading

 

Administrator:

Joachim Cronauer

0728.193.630

joachim_cronauer@sermis.ro

 

Vânzări și consultanță tehnică:

Ioan Bodor

0727.886.006

ioan.bodor@wakol.de

Sisteme profesionale pentru pardoseli