Izolarea planșeelor intermediare din beton
În apartamente sau alte clădiri cu etaj, zgomotele transmise de la un nivel la altul constituie un disconfort serios. Iar dacă spațiile de dedesubt sunt neîncălzite, la acesta se adaugă și disconfortul termic. Pentru a rezolva aceste două probleme, soluția e una singură: izolarea planșeelor dintre etaje.
Această soluție este ideală la apartamentele de bloc!
1 Planșeu din beton armat
2 Vată minerală de sticlă URSA TSP, minim 2,5 cm
3 Folie polietilenă
4 Șapă flotantă din beton slab armat
5 Underlay pentru parchet
6 Parchet
7 Pazie
8 Zugraveală
9 Tencuială
10 Zidărie
11 Bandă perimetrală
12 Grindă din beton armat
În băi sau bucătării, acolo unde planșeul este străpuns de țevi sau guri de scurgere, se vor lua măsuri suplimentare de etanșare a străpungerilor, pentru a împiedica apa de pe pardoseală să se infiltreze sub șapă și să pătrundă în plăcile din vată minerală de sticlă URSA TSP.
Izolarea planșeelor intermediare din lemn
La clădirile cu planșee din lemn, problema izolării termice și fonice a acestora este de mare importanță. În acest caz, soluția constructivă este următoarea:
1 Grindă de susținere a planșeului din lemn
2 Placă OSB pentru fixarea planșeului
3 Vată minerală de sticlă URSA TSP, minim 2,5 cm
4 Folie polietilenă
5 Șapa uscată cu nut și feder
6 Folie underlay pentru parchet
7 Parchet
8 Plintă
9 Zugraveală
10 Perete din zidărie
11 Bandă perimetrală
12 Grindă BA
13 Vată minerală de sticlă URSA DF 39, între grinzi
Rețineți! Izolarea corectă a planșeelor dintre etaje reduce zgomotul de impact transmis prin elementele constructive, asigurând un confort termic și fonic optim!
Cu URSA TSP, zgomotul tocurilor pe gresia sau parchetul din apartament se estompează până la dispariție!
Vă sfătuim să respectaţi grosimile minime recomandate, pentru a nu afecta eficienţa izolației!
Izolarea unui planșeu din beton armat așezat pe sol
Pentru că, atunci când se construiește o casă, rareori se termoizolează placa pe sol înainte de turnare, rezolvarea cea mai practică o reprezintă pardoseala cu șapă flotantă. Soluția se aplică atât la construcțiile noi, cât și la reabilitări, oferind o termoizolare optimă, fără a înălța mult pardoseala.
1 Planșeu din beton armat
2 Vată minerală de sticlă URSA TSP, minim 3 cm
3 Folie din polietilenă
4 Șapă flotantă din beton, slab armat, 4-5 cm
5 Finisaj pardoseală
6 Plintă
7 Zugraveală
8 Tencuială
9 Perete din zidărie
10 Bandă perimetrală
11 Hidroizolație orizontală sub pereți
12 Folie de protecție a plăcii din beton armat
13 Strat de rupere capilaritate 14 Pământ
La pardoselile încălzite, șapa are 6-7 cm și se toarnă după montarea plasei de armare și a sistemului de încălzire în pardoseală.
Când discutăm despre performanța energetică a clădirilor, cel mai adesea ne gândim cu prioritate la pereții exteriori, la ferestre și la acoperiș. Și totuși, izolarea planșeelor este la fel de importantă: circa 15% din pierderile de căldură se realizează prin pardoseala de la nivelul solului.
Izolarea pardoselilor la construcția unei case noi
Indiferent dacă este vorba de o casă pe structură din beton armat sau de o construcție pe structură din lemn, izolarea planșeelor (atât a celui de cotă 0 cât și a celor intermediare) trebuie luată în calcul încă de la început, pentru a obține un confort termic maxim, cu pierderi de energie minime.
Izolarea pardoselilor la apartamente
Aici beneficiul este dublu. În primul rând, e vorba de protecția termică a pardoselii, care va rămâne caldă chiar și atunci când apartamentul de la etajul inferior nu este încălzit. În al doilea rând – dar la fel de important din punctul de vedere al confortului – izolarea are ca rezultat eliminarea zgomotelor transmise prin pardoseală și care răsună în propria încăpere sau în clădire.
Soluția de izolare a planșeelor oferită de URSA o reprezintă plăcile din vată minerală de sticlă de înaltă densitate URSA TSP. Acestea se montează sub șapa clasică, fiind ideale atât pentru construcțiile noi, cât și pentru reabilitări, în case sau apartamente, cu sau fără încălzire în pardoseală, răspunzând tuturor cerințelor de izolare termică și fonică.
Rețineți sfaturile noastre pentru o locuință confortabilă, cu consum redus de energie: o casă ieftin de locuit se obține cu o termoizolare adecvată și completă. Folosiţi numai produse performante, de calitate. Respectaţi grosimea minimă recomandată pentru straturile de izolaţie (subdimensionarea nu aduce economii).
URSA TSP
Produsul ideal pentru izolarea fonică și termică a pardoselilor în apartamente, case, pensiuni, hoteluri sau alte clădiri! URSA TSP sunt plăci din vată minerală de sticlă, de mare densitate, special create pentru izolarea termică și fonică (la zgomot de impact) a pardoselilor cu dale flotante. Deși ușoare, plăcile URSA TSP sunt suficient de rigide pentru a susține șapa, dar și suficient de elastice pentru a opri transmisia zgomotului, având cel mai performant coeficient de izolare la zgomot de impact dintre produsele similare!
Plăcile URSA TSP sunt incombustibile (euroclasa A1), se pot utiliza până la o temperatură maximă de 200°C și au o rezistență la circulația aerului (r) de > 5 kPa s/mp.
URSA România SRL
021 269 0663
assistance.romania@ursa.com
www.ursa.ro